Specialist 100% Olej z čiernej rasce, za studena lisovaný - 100 ml

1 hodnotenie
 
  • 1 z 2
 

Olej zo semien čiernej rasce (Nigella sativ) má naozaj blahodárne účinky na ľudský organizmus. Vďaka širokému spektru zdraviu prospešných látok, ktoré obsahuje dokáže liečiť, ale aj pôsobiť preventívne. Jeho pravidelné užívanie stimuluje imunitný systém, má antibakteriálne, antimykotické a antiseptické účinky a vie byť nápomocný aj pri vírusových infekciách.

Dostupnosť Skladom (9 ks)
€9,90    
Kód tovaru 0513
Výrobca Specialist
Kategória Doplnky stravy
 
 

U tohto oleja sa jeho príchuť môže líšiť, v závislosti od pôvodu krajiny vstupnej suroviny. Jeho vlastnosti a kvalita sa týmto nemení. Jemnejšia chuť je typická pre surovinu z Egypta, Etiópia je zasa na chuť výraznejšia. Pôvod môže byť ešte Uzbekistan a India.

Tento olej je vhodné, v záujem celkovej detoxikácie organizmu kombinovať so sirupom zo sladkého drievka. Očistné účinky na organizmus ešte zlepšuje. Olej nájdete tu.

Spôsob použitia: 1 čajová lyžička denne, môže sa zmiešať aj s ovocnou šťavou, jogurtom alebo medom

Podmienky skladovania: Skladujte pri teplote od 0°-20°C, mimo priameho slnečného žiarenia.

Upozornenie: Skladujte mimo dosahu detí. 

Zloženie: 100%-ný extra panenský olej zo semien černej rasce

Objem: 100 ml

Krajina pôvodu:  Ruská federácia

Tento olej má naozaj špecifickú chuť a nemusí chutiť každému. 

Ďalšie informácie k oleju z čiernej rasce: 

Čierna rasca (Nigella sativa) je jedna z najsilnejších liečivích rastlín sveta. Semená čiernej rasce sa používajú po stáročia na Blízkom východe, v Stredomorí a Indii. Čierna rasca má obzvlášť dlhú históriu použitia v Egypte. Dokonca archeológovia pri skúmaní hrobu egyptského kráľa Tutanchámona našli fľaštičku oleja z čiernej rasce, pretože podľa starých Egypťanov ju bolo potrebné mať pri sebe aj pri posmrtnom živote. Egyptský lekári použivali olej z čiernej rasce na upokojenie pokazených žalúdkov fa raónov po ich extravagantných hostinách. Okrem toho používali olej z čiernej rasce aj na bolesti hlavy, zubov, prechladnutie a infekcie. Kráľovná Nefertiti známa svojou ohromujúcou krásou používala čierny olej na posilnenie nechtov a lesk vlasov.

Olej z čiernej rasce obsahuje viac než 100 účinných látok, vrátane niektorých doteraz neidentifikovaných.

Hlavné účinné látky oleja z čiernej rasce: thymoguinone, beta sitosterol, kyselina myristová, kyseliny: palmitová, palmitolejová, stearová, olejová, linolová, linolénová, arachidonová, listová, obsahuje proteín, vitamín B1, B2, B3, vápnik, železo, meď, zinok a fosfor.

Olej z čiernej rasce – účinky:
- posilňuje imunitný systém
- má silný protizápalový účinok a preto je efektívny pri liečbe chorôb dýchacie ústrojenstva, prechladnutia, bronchitídy,         vrátane astmy (po 6 až 12 mesačnom užívaní môže úplne minimalizovať astmatické záchvaty a zjemniť ich priebeh.
- pomáha pri bolestiach hlavy
- znižuje vysoký krvný tlak
- efektívny pri liečbe reumy
- pomáha zmierňovať príznaky alergií rôzneho druhu (alergia na peľ, prach a ďal.)
- zvyšuje telesný výkon, pomáha pri zotavení z únavy a vyčerpania
- má antiparazitárny účinok a preto je vhodný na potlačenie hnačiek, zápchy, úplavice
- má schopnosť upokojiť podráždený žalúdok, zmierňuje nadúvanie
- zvyšuje tvorbu materského mlieka
- podporuje činnosť obličiek
- stimuluje menštruáciu
- jeho protiplesňový účinok je účinný pri candide
- je účinný pri rôznych kožných ochoreniach, ako alergie, ekzémy, akné, psoriáza
- je vhodný pre ľudí s autoimunitnými poruchami
- vhodný ako podporný prostriedok pri liečbe rakoviny: pankreasu, hrubého čreva, prsníka.

Skladovanie: na chladnom a tmavom mieste. Po otvorení ho odporúčame uskladniť v chladničke po dobu maximálne 1 mesiaca.
Doba trvanlivosti: 6 mesiacov. Po otvorení spotrebujte do 1 mesiaca.

Upozornenie: Čiernu rascu by nemali užívať tehotné ženy.

 

Informácie o výrobcovi

Na našej stránke nájdete predovšetkým kozmetiku, no ak si dáte do vyhľadávacieho okienka značku Specalist nájdete tam aj oleje z rôznych rastlín.

Popularita rastlinných olejov stále rastie – bežne nájdete tekvicový, ľanový, konopný... a každý má svoje nezameniteľné účinky a chuť. Preto sme pre Vás vybrali aj také oleje, ktoré nie sú celkom bežne viditeľné na trhu.

Väčšinou sa dajú používať ja vnútorne či už samostatne alebo ako prísada do jedál (olej z divého ľanu) a ich účinky sa prejavia na Vašom zdraví ale aj stave pleti.

 

Hmotnosť 0.25 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
 
Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.