Zdravo a rýchlo: Pesto z medvedieho cesnaku

Sú na stole dve veci.

Prvou je, že Vám prinášame náš nový seriál: Zdravo a rýchlo. Podľa názvu sa môže zdať, že ide o podfuk, ale my veríme, že táto kombinácia je možná. Dostať do tela vitamíny z jedla, ktoré je uvarené rýchlo. Je to výzva, ale ide to. Overené v praxi, čestné (čerstvé!) slovo. ?

Druhou je príchod jari. Je to tak, prišla. Signalizuje to aj veľký výskyt medvedieho cesnaku v našich hájoch a lesoch. My sme sa uplynulý víkend zastavili v jednom takomto háji aby sme si lahodný medvedí cesnak natrhali. Prinášame Vám z neho rýchly a zdravý recept, ktorý Vás, osvieži a vyživí  ?

Suroviny:

  • medvedí cesnak
  • olivový olej
  • soľ/ korenie
  • orechy /my sme dali lieskové- môžu byť vlašské- píniové/
  • ak píšem my, tak myslím Pavlu, moju priateľku, jej food insta je tu, ak sa ti páči, daj follow.

Napadlo ma, že tento recept by mohol skvele fungovať s olejom z paraorechov, prip. cédrovým olejom, ale zatiaľ som nemal šancu skúsiť. Možno sa mi to ešte podarí, ak áno, určite napíšem o tom ďalší post, ak ho chceš dostať, stačí sa prihlásiť k odberu nášho newsletteru, ktorý pravidelne posielame.

Postup:

Všetky suroviny spolu zmiešame v mixéry a uskladníme.

Servírovať môžete napríklad v kokosových miskách, trošku exotiky nikomu ešte neuškodilo.

Bonusový tip na záver: Keď nepridáte syr, prip. iné "rýchlosakaziace" suroviny tak "medvedie pesto" môže v chladničke vydržať až jeden rok ?

 Želám dobrú chuť! 

 

Článok si pre vás pripravil,

Juraj


DSC_0028-600