Lastovičník väčší a jeho použitie

Začína obdobie otepľovania a zhadzujeme zo seba vrstvy oblečenia, ktoré nás príjemne izolovalo počas studených dní. Mnohých z nás ale trápia rôzne nedostatky kože, či už ide o bradavičky, alebo papilómy, prípadne mozole.

Pripravili sme preto pre vás krátky článok, ktorý popisuje účinky zaujímavej rastlinky, ktorá s podobnými nedostatkami úspešne bojuje. V ďalšej časti sa dozviete o praktických účinkoch produktu, ktorý je extraktom tejto rastliny. Lastovičník siaty, zoznámte sa prosím.

lastovicnik väcsi  extrakt proti bradaviciam

 

Popis rastlinky lastovičník a jej využitie

lastovicnik vacsi lieciva bylinka                                                                     

Rastlina z čeľade makovitých je známa svojím oranžovým „mliekom“. Jej mliečna šťava síce lieči ale pri neopatrnom užívaní môže spôsobovať nepríjemné pľuzgiere na zdravej pokožke okolo bradavíc alebo otlakov, na liečbu ktorých sa zvonka používa.

Ak sa teda chcete zbaviť nepríjemných bradavíc na rukách alebo otlakov na nohách, je dobré použiť prípravky s extraktom z lastovičníka, ktoré majú presný návod na použitie.

Je to nenápadná rastlina, rozšírená všade, kde sa pôda udrží vlhká (rumoviská, priekopy), ale je prudko jedovatá pre vysoký obsah alkaloidov. Pod dohľadom lekárov sa jej extrakt ako súčasť onkologických preparátov podáva pri liečbe niektorých typov rakoviny žalúdka alebo pri výskyte polypov črevách. Liečba však začína vždy najnižšou možnou dávkou, ktorá sa postupne zvyšuje.

Môže však pomôcť vašim izbovým rastlinám a ružiam ak sú napadnuté voškami. Stačí pripraviť zápar z čerstvej alebo sušenej vňate lastovičníka, nechať vychladnúť a postihnuté rastlinky postriekať. 

 

Praktické skúsenosti

Ako býva u nás dobrým zvykom, veľa produktov testujeme sami na sebe. Je to aj tento prípad. Juraj kvôli dlhotrvajúcim kožným problémom na chodidle, v jeho prednej časti, siahol po produkte s extraktom z lastovičníka. Popisované miesto je pomerne dosť namáhané počas chôdze, niekedy sa problém podobal na chôdzu s kamienkom v topánke. Nepríjemné korienky tzv. kurieho oka boli citeľné niekedy aj celý deň. Dosť bolo slov, nechajme prehovoriť obrázky.

 

Zo začiatku miesto vyzeralo nejako takto:

extrakt lastovicnika ucinky a vysledky pred aplikaciou na bradavice 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Po niekoľkých týždňoch vytrvalého používania, sa miesto pomaly začalo meniť k lepšiemu:

extrakt lastovicnika ucinky a vysledky pocas liecby bradavice na nohe 

Ide o to, že extrakt má podobu a textúru akoby sekundového lepidla, miesto teda postupne zalepuje. Až vytvorí celistvý "pancier". Produkt, ktorý bol použitý v tomto článku nájdete na: Herbatica.sk, ale aj jeho alternatívu, nájdete ho tu.

No ešte na doplnenie, dnešná podoba miesta - po kožnom probléme už nie je ani stopy:

extrakt lastovicnika ucinky a vysledky liecby bradavice na nohe-stav po liecbe 

Tento proces prebehol počas pár týždňov pravidelnej, ale aj menej pravidelnej aplikácie extraktu lastovičníka. Neboli použité žiadne doplňujúce prípravky, ani krémy.

Čo na záver dodať? Snáď iba to, že nie každému spoľahlivo všetko účinkuje rovnako. Niekto sa s kožnými problémami musí obrátiť iba na chirurga, niekomu stačí určitá obdoba produktu z nášho článku. Našim cieľom je neustále ponúkať prehľad rôznych možných prístupov k určitej zdravotnej komplikácii.

 

Článok si pre vás pripravila 

foto Barbora Herbatica

Mgr. Barbora Olejníková

Člen tímu Herbatica, ktorý prináša prírodné produkty na trh od roku 2015.

Odborník na alternatívnu medicínu a prírodné produkty pre podporu zdravia.
Vo väčšine našich článkov vychádzame z odborných štúdií alebo vedeckých prác.

Kontakt: barbora@herbatica.sk

 
ikona herbatica FB
ikona herbatica IGikona herbatica YT


Nenašli ste, čo ste hľadali? Alebo si potrebujete doplniť ďalšie informácie?
Tých tu máme dosť - skúste do vyhľadávacieho okna zadať slovo ako napr
. „ migréna, hemeroidy, bradavica, ekzém, bolesti chrbtice alebo nakuknite do nášho BLOGU.

 

Páčil sa vám náš článok? Zdieľajte ho, urobíte nám radosť :)