V tomto článku sa pojednáva o tomto produkte.
Masticha Active je slovenský produkt, ktorý vznikol spojením originálnej Chioskej mastichy so vzácnou kultúrou priateľskej kvasinky Saccharomyces boulardii a špeciálneho kmeňa Lactobacillus reuteri DSM17648. Toto spojenie mastichy, Saccharomyces Boulardii a Lactobacillus reuteri DSM17648 vytvára z Masticha Active jedinečný produkt na slovenskom trhu. Vďaka obsahu chioskej mastichy prispieva k správnemu fungovaniu tráviaceho traktu. Masticha Active je spracovaná do kapsulovej podoby, vďaka čomu sa presne dávkuje a pohodlne užíva.
Masticha Active je vďaka obsahu chioskej mastichy určená na podporu zdravého žalúdka a tráviaceho traktu. Masticha Active sa odporúča pre tých ľudí, ktorí majú záujem prírodnou cestou podporiť svoj tráviaci trakt. Masticha Active ako produkt s obsahom pravej chioskej mastichy sa teší vysokej obľube u spokojných užívateľov.
Ak vás trápia príznaky ako sú: bolesti brucha, pálenie záhy, nadúvanie, ťažoba v žalúdku – ich príčinou môže byť baktéria helikobakter pylori v žalúdku. Odporúčame si preto pri týchto príznakoch vykonať domáci test na helikobaktera.
Chioská masticha podporuje zdravie žalúdka a tráviaceho traktu.
Viacero vedeckých štúdií sa v minulosti venovalo výskumu látok, ktoré sú obsiahnuté v samotnej chioskej mastiche. Napríklad vedecká štúdia z roku 2014 hovorí o pôsobení chemických látok v chioskej mastiche na baktériu helikobakter pylori. Baktericídny efekt látok obsiahnutých v mastiche voči helikobakteru bol preukázaný aj v iných štúdiách publikovaných v odborných periodikách ako The New England Journal of Medicine, či na vedeckom portáli Science direct. Po prvýkrát ho opísal Huwez a kolektív v štúdií s názvom Masticha zabíja helikobaktera.
Ďalšou významnou štúdiou je vedecký výskum Maroneho s kolektívom v ktorom bola popísaný popísaná eradikácia patogénu na úrovni päťdesiatich až deväťdesiatich percent v závislosti od koncentrácie mastichového preparátu.
Saccharomyces boulardii je kvasinka pochádzajúca z tropického prostredia juhovýchodnej Ázie. Prvýkrát ju izoloval v dvadsiatych rokoch minulého tisícročia francúzsky vedec Henri Boulard z plodov liči – dvojslivky čínskej a mangostany lahodnej.
Saccharomyces boulardii rastie pri teplote 37 stupňov celzia a je nesystémová, to znamená, že zostáva len v tráviacom trakte a nedostáva sa do iných častí ľudského organizmu. Jej efektivite pri liečení žalúdočných a črevných porúch bolo venovaných veľké množstvo dvojito zaslepených štúdií (napr. tu). Pozitívny efekt bol zaznamenaný pri liečbe žalúdočných vredov, Crohnovej chorobe a infekcii baktériou helikobakter pylori. Dokázané bolo zlepšenie symptómov pri akútnych hnačkách rôzneho pôvodu, aj pri opakovaných infekciách spôsobených baktériou Clostridium difficile. Užívanie sa odporúča aj pri hnačkách cestovateľov, kde bol účinok potvrdený napríklad štúdiami publikovanými v prácach autorov Lynneho a McFarlanda. Saccharomyces boulardii je podľa viacerých štúdií učinná aj ako prevencia hnačky spôsobenej užívaním antibiotík a to rovnako u dospelých i u detí.
Spojením mastichy a kvasinky Saccharomyces boulardii vzniká zaujímavá kombinácia prírodnej látky pre zdravie žalúdka a kvasinky, na ktorú prípadné antibiotické účinky mastichy nemajú vplyv. Preto tieto látky je možné podávať v jednom preparáte.