Bio Jablčný ocot – 350 ml

Kód: 3216
€5,99 €4,99 bez DPH
Skladom (>10 ks)
Môžeme doručiť do:
23.4.2024

Bio jablčný ocot (6%) nefiltrovaný, nepasterizovaný – vyrobený z domácej produkcie kvalitného jablčného muštu zo slovenských jabĺk dopestovaných bez použitia pesticídov a iných chemických látok.

Podporuje tvorbu žalúdočných štiav a tým aj účinky mastichovej terapie.

 

Detailné informácie

Podrobný popis

Jablčný ocot je produkt, ktorý vzniká fermentáciou jabĺk. Tento nápoj je známy už viac než 400 rokov vďaka svojim unikátnym vlastnostiam. Bio-fermentáciou jabĺk si jablčný ocot uchováva množstvo enzýmov, vitamínov a minerálov prospešných pre zdravie. Kvôli uchovaniu všetkých potrebných látok nesmie byť tento pasterizovaný ani filtrovaný. Jablčný ocot s maximom účinných látok je charakteristický jemnou usadeninou na spodku flaše.

V octe je 0,6% alkoholu, čo je oficiálne povolené množstvo.

Na čo slúži jablčný ocot

Jablčný ocot je určený na vnútorné, aj vonkajšie použitie. Najčastejšie sa však užíva pre podporu zdravia v nasledovných oblastiach:

  • podpora trávenia – enzýmy obsiahnuté v jablčnom octe stimulujú tvorbu žalúdočných štiav, utišujú zápaly tráviaceho traktu, obnovujú črevnú mikroflóru a upravujú kvalitu stolice
  • posilňuje účinky chioskej mastichy – pre maximalizovanie účinkov chioskej mastichy je potrebná kvalitná tvorba žalúdočných štiav, ktorú jablčný ocot zabezpečuje
  • znižovanie hladiny cukru v krvi a vysokého cholesterolu – jablčný ocot obsahuje kyselinu octovú, ktorá odbúrava podkožný tuk a uvoľňuje cholesterol z ciev
  • odvodnenie a prečistenie močových ciest – kyselina octová taktiež prečisťuje močové cesty a obličky, čím urýchľuje vylučovanie nadbytočnej vody z tela a eliminuje zápaly v močových cestách
  • posilnenie imunity – množstvo enzýmov, vitamínov a minerálov obsiahnutých v jablčnom octe priaznivo vplýva na celkový stav zdravie a obranyschopnosti organizmu

Dávkovanie a doba užívania: Jablčný ocot užívajte v pomere 1 až 2 čajové lyžičky octu do 2dcl pohára s vodou (rozmiešať) 2x denne. Užívať pred jedlom – najlepšie aj spolu s mastichou. Jablčný ocot sa odporúča užívať dlhodobo. 

Koncentrácia: 6%

Objem: 350 ml

Krajina pôvodu: Slovensko 

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Mastichaterapia sa špecializuje výhradne na produkty s obsahom pravej Chioskej mastichy. Firma APOTHECARY je v súčasnosti jediný autorizovaný predajca a partner Asociácie pestovateľov Chioskej mastichy (ΕΝΩΣΗ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ) a dodávateľ Chioskej mastichy do maloobchodnej siete na Slovensku. Pre viac informácií o Chioskej mastiche sa môžete pozrieť na video TU.

#ShowMore#

Už od detstva zakladateľ Masticha terapia Pavel Bojda sníval o tom, že sa bude venovať prírodnej medicíne a pomáhať tak sebe a svojmu okoliu. Vedel, že je to možné, pretože sa kedysi stretol s Ajurvédou a jej celistvým prístupom ku zdraviu človeka.

V tej dobe mu začali neurčité problémy s tlakmi v hrdle, čo mu bránilo pokračovať v práci. Navštívil lekára, ktorý ho poslal na rôzne vyšetrenia, ale žiadnu konkrétnu diagnózu nestanovil, práve naopak, boli potrebné ďalšie vyšetrenia. Nakoniec sa dostal na gastroskopiu (vyšetrenie, pri ktorom sa zavádza sonda cez  ústa do tráviaceho traktu), ktoré síce bolo zamerané na postihnuté hrdlo, ale lekár zašiel sondou až k žalúdku, kde mu odhalil zápal a infekciu baktériou Helikobakter pylori. Lekári mali k nemu vážnejší prístup, v jeho rodine sa totižto v minulosti vyskytla rakovina žalúdku, ktorú práve Helikobakter pylori často zapríčiňuje. Predpísali mu liečbu trojkombináciou silných antibiotík a liekov znižujúcich kyslé prostredie v žalúdku.

Samozrejme, z antibiotík nebol veľmi nadšený a prirodzene ho to ťahalo k prírodnej liečbe. Hľadal všetky možné alternatívne spôsoby, ktoré by mu mohli pomôcť. Narazil na Chioský mastix, nazývaný tiež Chioská masticha, prírodný prostriedok bez vedľajších účinkov, ktorého schopnosť vyhubiť Helikobakter pylori je overená mnohými vedeckými štúdiami a praxou. Mastix však nemohol brať súčasne s Helicidom (liekom na zníženie žalúdočnej kyseliny), pretože si vzájomne blokujú účinky, a tak sa rozhodol lieky vynechať. Po dvojmesačnej mastixovej kúre sa Helikobakter stratil, problémy s hrdlom zmizli a naviac sa zredukovali aj občasné pocity ťažkosti od žalúdka.

Na začiatku začal Mastix odporúčať len svojim priateľom a známym. No zohnať masticha na Slovensku nebolo v tej dobe jednoduché, a tak sa spojil s Asociáciou zberateľov Chioskej mastichy a doviezol prvý kartón mastixového prášku. Záujem postupne rástol, dobré meno o liečivých účinkoch mastichy sa začalo rýchlo šíriť a stále častejšie ho vyhľadávali kamaráti kamarátov, ale aj neznámi ľudia. Vtedy po prvýkrát začal pociťovať zodpovednosť a reálnosť sna pomáhať ľuďom zbaviť sa svojich zdravotných problémov prírodnou cestou. Jeho hobby sa stalo jeho prácou.

mastichaterapia