Slovenskú kozmetiku si jednoducho zamilujete. Tak ako my!

Určite ste zachytili trend posledných rokov, kedy na našom trhu pribudlo veľké množstvo prírodných ručne robených kozmetických značiek. Z veľkého množstva je niekedy problém si vybrať, preto by som Vám rada predstavila naše dve slovenské značky, ktoré sme sa do portfólia rozhodli zaradiť ako prvé. 

Jedna je z východu Slovenska, konkrétne z Humenného, a volá sa Kvitok. V minulosti ste ju mohli nájsť pod značkou Navia, ktorá prešla kompletným rebrandingom a teda aj zmenou názvu. Kvitok tvorí Martina, ktorá je hlavou aj srdcom tejto značky. O obchod sa zas stará jej manžel Matúš. Sama Martina kozmetiku vyrába z tých najkvalitnejších prírodných surovín. 

“Moja vášeň pre kvalitné, jednoduché a účinné produkty, no zároveň prirodzené pre našu pokožku, sa odzrkadľuje v každom jednom výrobku. Kozmetiku som začala vyrábať pre seba a svojich najbližších, a určite nie som výnimkou, keď chcem pre nás tie najkvalitnejšie produkty. 

Pri výrobe uprednostňujem ingrediencie z darov prírody, ktoré s našou pokožkou spolupracujú. Moja práca však nie je založená na tradičných receptoch z pradávnych vzácnych kníh „starej matere“. Ľudové liečiteľstvo je vyhľadávané čoraz väčšou skupinou ľudí a ja som sa rozhodla prepojiť ho so skutočnými vedeckými poznatkami.”

zdroj

Martina sama študovala na lekárskej fakulte a na svojom webe uvádza základné piliere značky Kvitok - moderná veda, tradičná aromaterapia a čistá príroda. 

kvitok

Ja sama značku Kvitok používám na dennej báze. Zamilovala som si ich pleťové krémy a kvetinové vody, ktoré nájdete u nás v ponuke. Takisto na našich cestách nemôže chýbať tuhý šampón, čo je asi to najpraktickejšie, čo si na cestu môžete zbaliť. 

Momentálne pre Vás testujem aj ďalšie produkty z ich najvyššej rady a verím, že Vám ich čoskoro budeme môcť ponúknuť. 

Druhou značkou je mylo. Značka, ktorá naopak pochádza zo západu Slovenska, kúsok od Bratislavy. Za značkou mylo je Barbora, ktorá na začiatku vyrábala kozmetiku pre seba a svojich známych. Po úspešnom štarte sa začala kozmetike venovať naplno. 

Osobne používam značku mylo asi najdlhšie, bude to už pár rokov. Na znače mylo sa mi páči nielen spojenie dizajnu a neskutočnej vône každého produktu, ale aj to, že produktov v portfóliu je radšej menej no aj počas viacerých rokov si držia svoju kvalitu a už spomínanú neopisateľnú vôňu. Takisto ma fascinujú videá z výroby samotných produktov, ktoré sledujem na Instagrame. 

DSC_6998-compressor

Barbora má tri základné piliere značky a teda body ktorých sa drží pre vytvorenie tej najlepšej a najčistejšej kozmetiky pre nás všetkých. 

PURITY / Čistota – Mylo je ručne vyrábaná kozmetika inšpirovaná prírodou. Efektívne spája silu jednotlivých ingrediencií tak, aby dodala pokožke potrebnú starostlivosť a zbytočne ju nezaťažovala syntetickými látkami. Čistá a rozmaznávaná pokožka sa vám dlhodobo odvďačí zdravým vzhľadom.

SIMPLICITY / Jednoduchosť - základom výroby Mylo kozmetiky je jednoduchá receptúra bohatá na účinné a výživné látky. Jednoduchý je aj dizajn obalov, ktoré sú vytvorené s ohľadom na životné prostredie. Pri jeho výbere prihliada na možnosť recyklácie, zero waste a znovu navrátenie do kolobehu použitia.

NATURE / Príroda - Mylo vo svojich produktoch používa tie najkvalitnejšie prírodné zložky. Pri ich výbere myslí nie len na ich účinok, bezpečnosť, ale aj na etický a ekologický aspekt. Uprednostňuje suroviny lokálne, organické a fair trade.

zdroj

Mojími stálicami od značky mylo je čistiaci olej Botanika, prírodná micelárna levanduľová voda a olejčeky Flóra a Ava

Kto ešte nevyskúšal odličovanie prírodnými olejmi, smelo do toho. Oleje vám odstránia aj zvyšky make-upu a vaša pleť zostane hydratovaná a hebká. Navyše Botanika vám poslúži aj ako aromaterapia, zaručím vám , že strávite aspoň minútu vdychovaním tejto krásy. Barb pekne popísala odličovanie olejom Botanika v svojom článku.

Verím, že po vyskúšaní budete slovenskou kozmetikou, týchto dvoch dám očarení tak ako ja a stane sa vašou nezamenitelnou súčasťou denných kozmetických rituálov. 

Článok pre Vás pripravila Pavla. 

foto_Pavla1