Ako dávkovať a používať Manuka Med?

Manuka med z Nového Zélandu už určite mnohí poznáte (viac s o ňom dočítate v samostatnom článku tu). O mede a jeho antibakteriálnych účinkoch sa vie už od nepamäti. V článku sa dozviete, ako tento med používať a správne dávkovať.

Ako si čo najlepšie vychutnať MGO™ Manuka med

LyzickaNajlepší spôsob ako si ho vychutnať je priamo z lyžice.

Teply napojJe výbornou náhradou cukru v teplých nápojoch, rovnako ako aj doplnkom k raňajkám, či smoothies.

NapojPôsobí ako povzbudzujúci prostriedok pred cvičením alebo po ňom, a rovnako môže byť vhodným doplnkom stravy pre deti.

Vyhnite sa vystaveniu medu vysokým teplotám, aby sa zachovali prirodzené vlastnosti medu.

Ako čo najefektívnejšie dávkovať Manuka med a pre ktorý sa rozhodnúť?

Na podporu imunity

Odporúčame siahnuť po mede s označením Manuka medy MGO™ 30+ Manuka medy MGO™ 100+ alebo  Manuka medy MGO™ 250+. Jedna lyžička denne. Dávkovanie môžete samozrejme zvýšiť podľa chuti. Taktiež môžete bežne používať aj med s vyšším MGO faktorom ako mnohí naši zákazníci.

Deťom od 1 roka

Návod na dávkovanie je rovnaký ako v prípade dospelej osoby. Lyžička denne resp. podľa potreby. Zo skúseností našich zákazníkov môžeme potvrdiť, že sa poväčšine deti od 3 - 4 rokov samé na Manuka med pýtajú.

Nezabudnite, že akýkoľvek med nie je vhodná potravina pre deti do 12 mesiacov.

V prípade zdravotných ťažkostí

Treba si uvedomiť, že Manuka med nie je klasifikovaný ako liek, ani jeho náhrada. V našom prípade med s vyšším obsahom MGO používame pri bolesiach hrdla a siahli by sme po vyššich faktoroch aj v prípade žalúdočných ťažkostí, prípadne ak by nám test z výterov potvrdil výskyt nejakej baktérie.

Keď nás bolí hrdlo, tak po užití medu nepijeme aspoň pol hodinu a v prípade žalúdočných ťažkostí odporúčame med užívať na lačno. Z našich skúseností je najideálnejšie dostať med na postihnuté miesto a nechať ho tam pôsobiť čo najdlhšie.

Manuka med je najvhodnejšie konzumovať podľa vašej chuti. Ak s ním nemáte skúsenosť začnite nalačno ráno 2-3 čajové lyžičky, alebo 1 čajovú lyžičku 2-3 krát denne vždy pol hodinu pred jedlom alebo pitím. Dávkovanie upravte podľa chuti a svojich potrieb. Pri závažnejších zdravotných ťažkostiach odporúčame vyskúšať Manuka medy MGO™ 400+alebo Manuka medy MGO™ 550+.

Tipy na uskladnenie

Med nie je vhodné uskladňovať v chladničke. Nízke teploty môžu spôsobiť kryštalizáciu medu.

Všetky druhy medov v našej ponuke sú stopercentne prírodnými produktmi a preto sa môžu v jednotlivých várkach jemne odlišovať chuťou, farbou či textúrou, ktoré sa počas dozrievania vyvíjajú.

 

Váš Juraj, odborník na ruskú medicínu a kozmetiku.

Juraj fotka na Herbatica