Deodorant z kamenca draselného

 

Tento deodorant je (pre mňa) úplnou revolúciou. V poslednej dobe som skúsil viac prírodných alternatív, napríklad aj od známej kanadskej firmy Jason. Bohužiaľ som vždy prišiel k záveru, že deodoranty po čase strácajú účinnosť.

V hľadaní som ale neprestal a v záujme obohatiť zákazníkov Herbatica (samozrejme aj seba) o nový, zdravší spôsob udržania si sviežosti, som prišiel na deodorant z kamenca- minerál.

Tento kúsok čistého kryštálu, v krásne zvládnutom obale, skutočne funguje. A nie iba dočasne. Je to univerzálny prostriedok pre rôzne časti tela (napríklad aj nohy), ktorý účinne neutralizuje telesné pachy. Tento prapôvodný spôsob chránenia sa pred negatívnymi vplyvmi fyzickej a psychickej námahy používali už naši predkovia. V bežných prípravkoch, ktoré majú zabrániť poteniu sa nachádza veľké množstvo chemikálií, ktoré sú častokrát toxické. Vo veľkých množstvách sa používa napríklad oxid kremičitý, ktorý dokáže absorbovať vlhkosť na pokožke, no ak to vezmeme z druhého konca, tak sa častokrát spája aj s rakovinou. Prírodné deodoranty obsahujú materiály šetrné a bezpečné pre našu pokožku, tak ako aj pre našu planétu.

 

Jeho hlavnými výhodami sú:

- žiadne biele fľaky

-vhodný pre ženy aj mužov

-cenovo výhodný- ak ho po použití osušíte, zbavíte vlhkosti, vydrží množstvo mesiacov, niektorí ľudia ho používajú viac ako 12 mesiacov

-nie je testovaný na zvieratách

-pre vegetariánov aj vegánov

-Deodoranty neobsahujú:  Alumínium Chlorohydrát, parabény, alkohol, parfumy, minerálne oleje, propelanty (stlačené plyny v spreji), triklosan

 

Ako fungujú deodoranty na báze soli z kamenca?

 V prírodnej pramenitej vode je rozpustený kryštál  kamenca spolu s výťažkom z aloe vera  a rastliny zemolez japonský (lonicera japonica).Tieto kryštálové deodoranty fungujú na princípe čistej prírodnej ochrany. Na mieste aplikácie zanechajú tenkú vrstvu soli - potasium alum (kameneca). Táto látka bola používaná ako deodorant po stáročia. Zabraňuje rastu baktérii spôsobujúcich zápach v podpazuší bez toho, aby Vám zablokovali potné žľazy. Vaše telo sa naďalej zbavuje nebezpečných škodlivín avšak bez nepríjemného zápachu. 

Teploty sa nezadržateľne zvyšujú, tak neváhajte príliš dlho s nákupom. Váš pach Vás môže prezradiť a prekvapiť skôr ako si myslíte.

 

Článok si pre vás pripravil,

Juraj

DSC_0028-600