Jar – najkrajšie obdobie roka alebo utrpenie? Zatočte s alergiami!

Jarné obdobie mnohí vnímame ako najkrajšie obdobie roka, keď sa príroda prebúdza a všade navôkol nás obklopujú pestré farby a rozmanité vône. No pre niektorých z nás môže byť toto obdobie aj obdobím utrpenia, kvôli kvitnúcim kvetom a peľu, ktoré najmä alergikom spôsobujú rôzne ťažkosti.
Škrabanie v hrdle, kašeľ, kýchanie a slzenie očí, upchatý nos, ekzém, toto sú len niektoré z nepríjemných príznakov, ktoré môžeme zažívať.
Jednou z takýchto výziev môže byť aj potravinová intolerancia, ktorá môže mať taktiež výrazný vplyv na kvalitu nášho života – mnohí ani netušia, že ju majú, môže mať rôzne prejavy: bolesti brucha, hnačka a plynatosť, pálenie, svrbenie pokožky, vyrážka a pod.

Ak trpíte týmito nepríjemnými príznakmi, zrejme ste už vyskúšali tradičné lieky, ktoré možno nesplnili vaše očakávania a vy skôr hľadáte prírodné riešenia vašich problémov. A preto sme tu my, aby sme vám pomohli užiť si toto krásne obdobie bez obmedzení.

alergie, ekzémy, kýchanie, škrabanie v hrdle - ako s nimi zatočiťZdroj foto: www.freepik.com

Ako na to?


Jedným z účinných spôsobov je podpora prirodzenej očisty a obranyschopnosti organizmu. Alergie sú totiž známkou narušeného imunitného systému. Tiež je známe, ze za našou pevnou imunitou sú zdravé črevá. Pokiaľ tu nie je rovnováha, problém je na svete.


Pozrite si naše tipy, vďaka ktorým dostanete alergiu pod kontrolu:

 

  • Pestrec či čaga- patria medzi najúčinnejšie antioxidanty a detoxikanty zároveň – pomáhajú posilniť imunitný systém, zlepšujú trávenie a znižujú zápaly.

  • Ak vás trápia kožné prejavy alergie, určite nezabudnite na dračiu krv - má výborne regeneračné schopnosti a detoxikačné účinky.

  • Počuli ste už o mumio? Je to minerál, ktorý je vo východnej medicíne tradične používaný ako liečivý prostriedok už vyše 3000 rokov. Je tiež súčasťou mnohých krémov, ktoré citlivú, alergickú pokožku upokoja.

  • Vyskúšajte aj našu novinku Histamin blocker – obsahuje unikátny komplex účinných protizápalových zložiek - moringa, quercetín, kurkumín.

 

kartalin prírodný nehormonálny krém na psoriázu, akné, alergické reakcieZdroj foto: www.freepik.com



Je takmer isté, že určitých potravín sa budete musieť vzdať úplne, minimálne na určitý čas. No zmenou životosprávy a zaradením tých správnych „ingrediencií“ do života, dokážete dosiahnuť skvelé výsledky.

Urobte malý krôčik k tomu, aby ste si opäť mohli užívať život plnými dúškami.

Článok si pre vás pripravila 

 

foto Gabi HerbaticaGabriela Volfová

Člen tímu Herbatica, ktorý prináša prírodné produkty na trh od roku 2015.
Milovníčka prírody a vedomého života, ktorá verí, že zázraky sa dejú...každý deň.
Vo väčšine našich článkov vychádzame z odborných štúdií alebo vedeckých prác.

Kontakt: gabriela@herbatica.sk


ikona herbatica FB
ikona herbatica IGikona herbatica YT


Nenašli ste, čo ste hľadali? Alebo si potrebujete doplniť ďalšie informácie?
Tých tu máme dosť - skúste do vyhľadávacieho okna zadať slovo ako napr
. „ migréna, hemeroidy, bradavica, ekzém, bolesti chrbtice alebo nakuknite do nášho BLOGU.

 

Páčil sa vám náš článok? Zdieľajte ho, urobíte nám radosť :)