Trápia vás problémy tráviaceho traktu? S týmito zázračnými liekmi už nemusia!

S problémami tráviaceho traktu sa v dnešnej dobe stretávame pomerne často. Životný štýl nášho uponáhľaného sveta nám niekedy nedovoľuje venovať dostatočnú pozornosť svojmu zdraviu. My v Herbatice vám avšak ponúkame produkty, ktoré sú vhodné ako prevencia pred rôznymi zdravotnými ťažkosťami.

Predtým ako sa dostaneme k samotným bylinným pomocníkom, ktorý vám pomôžu predísť nepríjemnostiam či bolestiam, by sme sa mali pozrieť na dôvody, prečo vás trápi váš žalúdok, či iné orgány spolupracujúce pri trávení ako napr. pečeň, slezina, a i.

Najčastejšími príčinami sú:

  • stres
  • dlhodobo nezdravá, nevyvážená a nedostatočne pestrá strava
  • podráždenie žalúdka stravou
  • Užívanie omamných látok, fajčenie, alkohol, náhla toxikácia organizmu
  • chronické ochorenia (gastritída, žalúdočné vredy)
  • nedostatok vitamínov, minerálov
  • chronická únava

 VOJ_3799

Pri určitých prípadoch, už nemusí byť úspešné úplne predídenie problémov súvisiacich so správnou funkciou žalúdka a iných tráviacich orgánov. No v značnej miere vieme týmto nepríjemnostiam predísť, vďaka dodaniu vitamínov či minerálov. Výbornou prevenciou pri nechutenstve a problémoch spracovávania potravy je napríklad huba čaga, ktorá vďaka jej nekonečnému spektru vitamínov, minerálov či kyselín napomáha k správnej funkcii trávenia, ale aj správnej funkcii imunitného systému, udržiavaniu hladiny cholesterolu a je jedným z najsilnejších antioxidantov. Najčastejšie si túto "hubu nesmrteľnosti” zakúpite ako čaj na trávenie. Starostlivosť o náš žalúdok je vhodné doplniť žalúdočnými kvapkami od Bylinkářství U Chytré horákyně, ktoré taktiež podporujú trávenie a prispievajú chuti do jedla.

 VOJ_2690        VOJ_2689

Nemožno nespomenúť čaj pre správnu funkciu pečene od značky Bylinkářství U Chytré horákyně, tento čaj podporuje prečistenie a činnosť pečene, čriev, prispieva k normálnemu tráveniu a fungovaniu žlčníka. Skvelým pomocníkom a antioxidantom pri očiste je aj konopný olej. Na pečeň si treba dávať obzvlášť pozor, veď nám predsa očisťuje organizmus a my sa jej za to môžeme poďakovať napríklad aj olejom z ostropestreca mariánskeho, ktorý pomáha pri regenerácii pečene, žlčníka či sleziny.

DSC_1042

Avšak napriek starostlivosti o žalúdok či pečen si musíme uvedomiť, že orgány v našom tele spolu veľmi úzko súvisia a pokiaľ chceme byť fit, musíme sa sústrediť aj na náš komplexný imunitný systém. Ako prevenciu a ochranu nášho imunitného systému kladieme na popredné priečky konopný sirup, ktorý nielenže posilňuje imunitný systém ale aj prispieva k normálnej činnosti srdca. Jeho ideálnym spoločníkom spomedzi sirupov je prieduškové desatoro, kde už z názvu vieme zistiť, že napomáha pri problémoch dýchacích ciest či kašľa, avšak prekvapivo pomáha aj pri trávení. Skvelým “ multipomocníkom” je aj olej z čiernej rasce, ktorý má protizápalové účinky, pomáha pri vírusových ochoreniach a aj pri ženských problémoch spolu s čajom na ženské problémy s obsahom vhodných byliniek aj na močové cesty.

VOJ_3767

Univerzálnym pomocníkom pri správnom fungovaní organizmu je chioská masticha. Je určená pre tých, ktorý chcú svojmu telu dopriať súbor prírodných látok, ktoré podporia jednotlivé orgány tela. Účinky mastichy , okrem kompletného posilnenia organizmu, sú aj napr. správne fungovanie tráviaceho traktu, normálnu hladinu krvného tlaku, bolesti hlavy, podpora cirkulácie krvi v cievach a mnoho iných blahodárnych účinkov, ktorými svoje telo a organizmus len potešíte! Pokiaľ chcete zažiť účinky mastichy na plné obrátky, odporúčame vám kombináciu Masticha Vena spolu s Masticha Active.

Koniec koncov, telo je naším domovom, o ktorý sa treba starať najmä zvnútra a najmä cestou, ktorá je nášmu telu prirodzená, nenútená, prírodná.

 

Článok pre vás pripravila,

Lenka

lenka_profilovka