Pozrite sa na typy, ktoré pomôžu zlepšiť imunitu.

Imunita je základom ľudského zdravia, preto je nutné ju posilňovať a nepodceňovať súčasné jesenné sychravé obdobie. Premenlivé jesenné počasie určite niekoľkokrát prekvapilo každého z nás, svietiace slnko náhle strieda prudký dážď a nepríjemný vietor, ranné mrazíky nie sú nič neobvyklého a ľudský organizmus je z náhlych zmien vyčerpaný a oslabený. Práve imunitný systém ovplyvňuje prenikanie zlých vplyvov z okolia do ľudského tela.

O dôležitosti imunity počúvame každý deň, ľudský organizmus s lepšou imunitou sa ľahšie ubráni nepriaznivým vplyvom, ktoré na nás pôsobia ako organizmus s oslabenou imunitou. Určite ste sa niekoľkokrát pýtali otázku, prečo som ja ochorel a kolega, ktorý vykonával rovnakú prácu v rovnakom počasí nie? Odpoveď je jednoznačná, imunita každého z nás je individuálna záležitosť. Oslabená imunita zabraňuje ľudskému telu fungovať bežným spôsobom a jej dôsledok je jedna choroba striedajúca druhú. Najviac ohrozenou skupinou ľudí sú mále deti, ktoré imunitu prirodzene nestihli získať a starší ľudia, ktorí svoju imunitu zase naopak rýchlo strácajú.

Tí šťastnejší z nás majú prirodzene silný imunitný systém a nemusia sa oň zvláštnym spôsobom starať, tí menej šťastnejší musia svoj imunitný systém starostlivo pestovať.

VOJ_6254

Ako si imunitu prirodzene pestovať a udržiavať? V súčasnej dobe nepriaznivo ovplyvňuje imunitu nie len nepriaznivé počasie, ale taktiež stres, negatívne emócie a celková nepohoda. V prvej rade by sme sa mali zamyslieť, či je nutné byť v strese z vecí a situácií, ktoré sami neovplyvníme. Taktiež kvalitný spánok pomáha imunite silnieť, pravidelný osemhodinový spánok je pre naše telo účinnou zbraňou proti vírusom.

Nevyhnutnou súčasťou pri starostlivosti o imunitný systém je celkový životný štýl a sním spojené stravovanie. Zabudnite preto na fast foody a zamerajte sa na pestrú stravu vo vašom jedálničku. Hlavnou zložkou by malo byť ovocie a zelenina, podľa špecialistov je doporučené množstvo pol kila denne, ovocie a zelenina totiž obsahuje vitamín C – jeden z dôležitých vitamínov, ktoré posilňujú imunitný systém. Ďalším zásadným vitamínom, ktorý priaznivo ovplyvňuje naše zdravie je vitamín D, ten získate konzumáciou rýb (doporučené sú dve porcie týždenne), vajíčkových žĺtok, prirodzene sa vyskytuje v hríboch, cereáliách a mliečnych výrobkoch. Nakoniec by sme nemali zabudnúť na omega 3 mastné kyseliny, ktoré sa prirodzene nachádzajú v rybách a pôsobia blahodarne na ľudský organizmus.

Teraz už vieme, že kvalitný spánok, pravidelná pestrá strava a dostatočný pohyb na čerstvom vzduchu sú prvým a dôležitým krokom k silnému imunitnému systému, ktorý je potom schopný sa brániť vonkajším vplyvom.

Ako sa budeme o svoju imunitu starať záleží na každom z nás, niektorí zvolia domácu výrobu posilňujúcich prípravkov, iný uprednostnia presne vyvážene prírodné prípravky na posilnenie imunity, ktoré starostlivo vytvorili odborníci.

SK

VOJ_6351

 

Z vyššie uvedených informácií teda vieme, že je dôležité pravidelne doplňovať vitamíny a minerály. V prípade, že ich nemôžeme z nejakého dôvodu prijímať prirodzene z potravy je vhodné využiť prírodné doplnky stravy. Obľúbeným doplnkom k posilneniu imunity je Krill olej – jedinečnosť tohto oleja spočíva v množstve omega mastných kyselín, ktoré v ľudskom tele neutralizujú škodlivé voľné radikály, je silným antioxidantom a chráni bunky nášho tela. Ďalším nenahraditeľným doplnkom stravy sú tablety cesnakového oleja, ktoré celkovo posilňujú organizmus a pomáhajú proti únave. Na celú kategóriu prípravkov posilňujúcich imunitný systém sa môžete pozrieť tu.

 

Článok pre vás pripravila,

Lenka

lenka_profilovka