10 tipov na vianočný darček plný zdravia + bonus

Prichádzajú sviatky pokoja a lásky, no každý predsa vieme, že i obdobia stresu a nekonečného nakupovania. Vianočný čas je za dverami a vy stále neviete, čo svojím milovaným podarovať? Pripravili sme si pre vás pár tipov, vďaka ktorým bude pre vás vianočná honba za darčekmi oveľa jednoduhšia! Venujte svojím blízkym kus prírody, zdravia a najmä im ukážte ako vám na nich záleží.

1. Darujte zdravie v plnom rozsahu - Set kráľa liečiv

Set kráľa liečiv obsahujúci zlaté a biele mumio je must-have lekárničky každej domácnosti. Biele mumio vo forme krému/balzamu je vhodný pre regeneráciu kĺbov a je to prírodný zázrak, vďaka ktorému sa aj tie najťažšie zlomeniny zahoja až 1,5 či 2 krát rýchlejšie. Avšak nenechajte sa zmýliť, tento krém nielen že napomáha pri regenerácii kostí či kĺbov, ale aj pri regenerácii tkanív a taktiež podporuje imunitný systém, odvádza z tela škodlivé soli, znižuje bolestivosť a zlepšuje krvný obeh a je skvelým pomocníkom pri uštipnutiach a bodnutiach hmyzom!  Ďalším výrobkom tohto setu je zlaté mumio vo forme tabliet a je doslova liekom na všetko. Je prírodným biostimulátorom, ktorý obsahuje viac než 50 životne dôležitých prvkov!

Ak chcete darovať kúsok zdravia starším, ale aj mladším generáciám, tento set je skvelou voľbou. Viac o mumiu a jeho účinkoch si môžete prečítať tu.

zlate mumio tabletky herbatica

2. 100% prírodný med z Nového Zélandu

Tento med od Manuka Health pochádza z rastliny Leptospermum scoparium, ktorá rastie len na Novom Zélande. Čím je tento unikátny med odlišný? O jeho antibakteriálnych účinkoch vieme už od nepamäti, osvedčil sa pri liečbe rôznych bakteriálnych ochorení ako je napríklad zlatý stafylokok. Avšak, tento med je taktiež vynikajúcim doplnkom pre posilnenie organizmu, pomáha pri hojení rán - regenerácii tkaniva a má jedinečné protizápalové účinky. Je vhodným darčekom pre každého, komu na vlastnom zdraví záleží. Viac o tomto zázraku sa dozviete tu.

3.Darčekové sety pre ňu

Nechcete riskovať a chcete ísť na istotu? Ponúkame vám kozmetické sety starostlivosti o vlasy, ktoré sú klasikou pri výbere darčeka! Avšak, aj to môže byť boj, pokiaľ má vaša známa špecifický typ vlasov, stavte teda na neutrálne riešenie a tých ponúkame hneď niekoľko. Spomedzi starostlivosti o vlasy nemožno vynechať ani balzam na farbené a poškodené vlasy, ktorý vlasy hydratuje a navráti im prirodzený lesk.

 

4.Darčekové sety pre neho

Taktiež u nás nájdete niekoľko setov aj pre pánov. Pánska kozmetika sa za posledné roky rozrástla v globálnom uhle pohľadu a my vám ponúkame kozmetiku, ktorá je organická a nežná k vašej pokožke či prírode. Set "Tajga Power" je vhodnou voľbou darčeku pre každého pána. Obsahuje šampón na telo i vlasy 2v1 a krém na ochranu tváre a rúk.  Vďaka svojmu organickému zloženiu dodáva pocit energie, pretože jeho zložky sú energetickými stimulantmi, znižuje stres a zvyšuje vašu výkonnosť. Doprajte pánom celodennú hydratáciu a energiu v podobe tohto setu!

 

5. Eco-friendly a vegan-friendly kuchynský riad

Máte známeho, ktorému záleží a životnom prostredí? Odbremeňte našu planétu darovaním udržateľnými kokosovými miskami a lyžičkami. Tieto misky sa nemusia využívať len v kuchyni. Ich využitie môže byť rôzne a sú skvelým exotickým doplnkom každého domova. Tieto produkty  .

 

6. Darčeky pre starostlivosť o pleť

Starostlivosť o pleť je každodennou rutinou nielen tínedžerov, ale každého z nás. Alebo by teda rutinou mala byť. Zásadným krokom starostlivosti o ženskú pleť je jej čistenie a odličovanie. My z Herbatica vám ponúkame nielen prírodnú cestu k tejto každodennej aktivite, ale aj eco - friendly spôsob, vďaka ktorému môžeme pomôcť našej Zemi. V sete na odličovanie od firmy Kvitok nájdete jemný hydratačný čistiaci olej, ktorý pleť dokonale hydratuje a zbavuje nečistôt ako aj šetrné bavlnené odličovacie tampóny, ktoré sú jemné na dotyk a sú praktické, znovu použiteľné a jednoducho oprateľné.

Podobným setom na odličovanie je set od Botanika, ktorý zahŕňa odličovací olej a takisto bavlnené tampóny v počte až 21 kusov.

VOJ_3748_600x350

 

7. Darujte vôňu a blahodarne účinky esenciálnych olejov

Esenciálne oleje sú dnes veľmi vyhľadávanými pomocníkmi pri rôznych ťažkostiach. Najznámejšími a najviac vyhľadávanými sú esenciálne oleje z levandule, bergamotu, borovice, grepu a škorice.

Levanduľový olej má najznámejšie využitie v kozmetike, kde plní úlohu starostlivosti o veľmi suchú a citlivú pokožku. Vďaka antibakteriálnym účinkom pomáha pri liečbe akné, dermatídach a ekzémoch. Avšak tento olej má výraznú funkciu aj v aromaterapii. Stačí pridať pár kvapiek do aromalampy a vďaka výparom sa vám bude lepšie spať, pomôže vám to pri relaxácii a taktiež je vhodný pri nervovej vyčerpanosti.

Grepfruitový esenciálny olej v kozmetickom priemysle čistí upchaté póry, obnovuje pH pokožky a normalizuje prácu tukových žliaz. Pri jeho použití v aromaterapii sa zistilo, že odstraňuje sklesnutosť, pôsobí antidepresívne a má afrodiziakálne účinky.

Škoricový olej obsahuje antioxidanty a preto sa v kozmetike využíva na čistenie pleti. Taktiež ak sa olej pridá do kúpeľa, zmierňuje svalové napätie a bolestivosť , pomáha pri vypadávaní vlasov a zbavuje pokožku plesní. Jeho vôňa upokojuje, zmenšuje strach a zlepšuje úzkostné stavy.

Olej z borovice je skvelým doplnkom pri nachladnutí a liečbe infkecií. Jeho vôňa má silné antibakteritálne a analgetické účinky, ktoré napomáhajú pri infekciách dýchacích ciest. Využíva sa aj pri masážach pretože zjemňuje pokožku a má blahodárne účinky proti celulitíde.

Olej z bergamotu má mnoho využití v kozmetike - poskytuje starostlivosť o mastnú pokožku, znižuje vyrážky, zápaly, osviežuje uzdravuje malé rany, je účinný na kŕčové žily a posilňuje vlasy. V aromaterapii je známy svojimi účinkami afrodiziaka, vzbudzuje dôveru a upokojuje či zmierňuje pocity depresie. Je veľmi známym bojovníkom proti komárom a muškám, dezinfikuje vzduch a zápach z tabaku, domácich miláčikov či pálenia.

VOJ_3653_600x350

 

8. Darujte špeciálny jedlý olej

Poznáte jedlé oleje s magickými účinkami pre zdravie a krásu? Nie? My vám predstavíme hneď niekoľko. Medzi najvyhľadávanejšie oleje patrí rakytníkový olej, cédrový olej a olej čiernej rasce a mnohé iné.

Rakytníkový olej je vhodný na vonkajšie aj vnútorné použitie, ktorý podporuje prirodzenú obranyschopnosť organizmu, správnu činnosť srdca a tráviaceho traktu a udržuje vašu pokožku zdravú. Je vhodnou alternatívou pri liečbe rakoviny, cukrovky a má antidepresívne účinky. Používa sa aj pri detoxikácii organizmu, ako prostriedok pri rozpúšťaní hlienov a na výplach ústnej dutiny. O jeho účinkoch na ľudské telo si viac môžete prečítať tu.

Cédrový olej nie je veľmi známy na Slovensku. No s jeho účinkami na ľudský organizmus by mal byť výbavou každej domácnosti. Céder je označovaný ako "strom života" nielen preto že pochádza z mohutného stromu, ale aj preto lebo olej z cédrových orechov výrazne zlepšuje naše životy. Olej silne podporuje imunitný systém, podporuje dýchacie cesty, má antiseptické a detoxikačné účinky, zlepšuje stolicu a trávenie, prispieva k normálnej funkcii štítnej žľazy a dodáva telu energiu a vitalitu.

Olej z čiernej rasce a jeho pravidelné užívanie posilňuje imunitný systém, čo je v chladnom období základom udržania si zdravia. Tento olej pomáha pri bolestiach hlavy, znižuje vysoký krvný tlak, zvyšuje telesný výkon, pomáha pri liečbe reumy, má protirakovinové účinky, je vhodnou alternatívou pri liečbe astmy a má nespočetné množstvo ďalších zázračných účinkov pre ľudské telo.

 

9.Darčekový set pri rôznych bežných zdravotných ťažkostiach

Chcete darovať blízkemu "medicínku", ktorá mu pomôže pri bežných zdravotných problémoch? Ako sme už vyššie spomínali Set kráľa liečiv je liekom na všetko. No je tu set, ktorý vám napomôže pri liečbe nepríjemností na koži, s ktorými sa stretávame pomerne pravidelne.

Balík prírodných produktov na bradavice, kurie oká a kožné výrastky je skvelým pomocníkom pri liečbe týchto kožných strašiakov. Skladá sa z extraktu z lastovičníka, ktorý okrem odstraňovania bradavíc, kurieho oka a iných kožných výrastkov, odstraňuje aj suché mozole a papilómy. Druhým produktom v tomto balíčku je Nevská vazelína, ktorá zmäkčuje a chráni pokožku rúk i tela. Kombináciou týchto dvoch produktov, poskytnete pokožke nevyhnutnú starostlivosť a prevenciu pred nepríjemnosťami ako bradavice, či iné kožné ochorenia.

VOJ_3731_600x350

 

10. Set v boji proti psoriáze a ekzému

Ďalším tipom vhodným pri starostlivosti o pleť a pokožku je set proti ekzému a psoriáze, ktorý obsahuje čaga krém na hojenie jaziev a jamiek na tvári,  ako aj telový krém s brezovým dechtom, ktorý urýchľuje regeneráciu kože. Sú to takzvaný bojovníci proti ekzému a psoriáze, no výrazne napomáhajú aj pri veľkom spektre zdravotných ťažkostí ako aj miznutiu jaziev po akné.

VOJ_3727_600x350

 

BONUS . Vyrob darček z lásky

Chceš darovať niečo originálne a handmade? Myslíš si nemáš dostatočné zručnosti na tvorenie alebo nie si dosť kreatívny? Vypusti tieto myšlienky z hlavy a vyrob pre svojho blízkeho originálny darček. Ponúkame vám niekoľko DIY tipov, vďaka ktorým výroba darčeka už nemusí byť pre vás maturitou.

Vonná sviečka v kokosovej miske

Vonné sviečky sú azda pre každého symbolom Vianoc. Je to vďačný darček a ak ju vyrobíte s použitím kokosovej misky, máte hneď darček 2v1 a miska si nájde neskôr iné využitie. Postup výroby je veľmi jednoduchý. Sviečku môžete doplniť vôňou esenciálneho oleja podľa vášho výberu, a tým spraviť tento darček nielen eco-friendly udržateľným a milým darčekom, ale aj zdraviu prospešným vďaka aromaterapeutickým účinkom.

Organický balzám a peeling na pery

Výroba balzamu na pery sa môže zdať ako komplikovaným procesom, no opak je pravdou. K tejto výrobe potrebujete včelí vosk, bambucké maslo, kokosový olej, argánový olej, avokádový olej a esenciálny olej . Všetko spolu rozpustíte vo vodnom kúpeli a balzam je na svete. Balzamov vám vyjde viac a tým pádom ich môžete podarovať viacerým ľudom vo vašom okolí. A ak chcete vyrobiť peeling na pery, stačí do tejto zmesi pridať trstinový cukor. Aké jednoduché, no nie? 

Originalne eco friendly balenie darčekov

Pokiaľ sa vám nechce nič vyrábať, ale chcete zabaliť darček netradične, použite prírodný baliaci papier a nejakú zelenú halúzku alebo čečinu/ihličie. Darček klasicky zabaľte do baliaceho papiera, obviažte špagátom a pripevnite sem kúsok prírody - môžete použiť čečinu, halúzky, sušené ovocie, sušené kvety, škoricu alebo čokoľvek, čo uznáte za vhodné. Tieto materiály jednoducho previažete povrazom k balíčku, poprípade vložíte kartičku s venovaním. Viac informácií na balenie darčekov nájdete TU.

Baliaci papier podľa vášho gusta

Pokiaľ máte doma jednofarebný hnedý alebo biely baliaci papier, môžete ho vyzdobiť rôznymi ornamentmi. Stačí vám k tomu zemiak a temperové farby. Zemiak si prerežete na polovicu, nakreslíte ľubovoľný vzor - napríklad stromček, vyrežete a pečiatka je hotová! Túto vlastnoručne vyrobenú pečiatku namáčate do farby a odtláčate na papier, dokým nie ste so svojim výtvorom spokojný. Viac informácií na balenie darčekov nájdete TU.

Vianočné ozdoby zo šišiek

Pred tým ako začnete sa uistite, či sú šišky suché, aby sa vám výroba ozdôb, čo najlepšie vydarila. Na každú šišku si nalepíme povrázok, tak aby sa dala zavesiť na vianočný stromček. Po vyschnutí lepidla, si na šišku môžete nalepiť mašličku alebo namaľovať okraje lupeňov šišky na bielo - ako symbol snehu. Takto ozdobené šišky necháme vyschnúť a následne môžeme začať s výzdobou stromčeka! Viac informácií na vianočné ozdoby nájdete TU.

Stromčeky zo šišiek

Ako prvé si nalepíme šišky so širšou časťou k drevenej podložke/podstavcu. Týmto si vytvoríme tvar stromčeka. Ďalej si zvolíme ľubovoľnú farbu a stromček namaľujeme - napríklad na zeleno, po vyschnutí môžeme inou farbou doladiť detaily ako vianočné gule a iné ozdoby. Pokiaľ máte záujem a máte doma nejaké trblietky, stromček môžete natrieť lepidlom a trblietky naň vysypať. Takýto stromček sa bude krásne ligotať v tomto čase vianočných svetielok. Viac informácií na vianočné stromčeky nájdete TU.

 

Článok pre vás pripravila,

Lenka

lenka_profilovka

Prečítajte si aj ďalšie články o vianočných tipoch :

#Daruj svojim blízkym originálne handmade darčeky! - časť 1.

#Zdravý vianočný dezert

#ECOtipy