Daruj svojim blízkym originálne handmade darčeky! - časť 1.

Radi by ste svojim blízkym venovali niečo originálne? Myslíte si, že nie ste dostatočne kreatívny a zručný? Zahoďte obavy! My z Herbatica sme si pre vás pripravili 2 tipy a kompletné postupy na výrobu vianočných darčekov. Prvý je Balzam a peeling na pery.

Výroba handmade darčeka je dnes veľmi obľúbenou činnosťou, ktorá nielen poteší obdarovaného, ale bude istým potešením a zábavou aj pre vás. Verte, že výrobu týchto DIY darčekov si zamilujete a možno už po klasických darčekoch ani nesiahnete.

 

Balzam a peeling na pery

Výroba balzamu a peelingu na pery je v zimnom období veľmi užitočná. Už vás alebo vašich blízkych nemusia trápiť popraskané či suché pery v tomto chladnom období. Balzamy sú prvou voľbou pri hydratácii pier a čo viac, tieto balzamy sú eco friendly a úplne organické. Možno sa na prvý dojem výroba takého balzamu môže zdať zložitá, no to teda vôbec nie je. Prinášame vám kompletný postup výroby balzamu a taktiež peelingu na pery.

Kompletný video návod na výrobu balzamu na pery nájdete tu.

VOJ_6475

Čo budete potrebovať?

- 16g včelieho vosku

- 10 g bambuckého masla

- 10 g kokosového oleja

- 10 ml argánového oleja

- 10 ml avokádového oleja

- 5 kvapiek esenciálneho levanduľového oleja

- trstinový cukor - len na peeling

Postup

Včelí vosk roztopíme vo vodnom kúpeli, po jeho roztopení pridáme bambucké maslo a miešame.

VOJ_6522 VOJ_6533

Po roztopení pridáme kokosový olej, argánový olej, avokádový olej a na záver 5 kvapiek esenciálneho oleja. Táto zmes by nemala prejsť bodom varu, aby sa nestratili výživové hodnoty jednotlivých prísad. Túto zmes nalejeme do malých kozmetických nádobiek, prípadne do obalu od starého rúžu a necháme vychladnúť.

VOJ_6611 VOJ_6622 VOJ_6647

Pokiaľ si chcete vytvoriť peeling, nasypte do nádobky trochu trstinového cukru (1 lyžičku) a následne nalejte vzniknutú zmes, zamiešajte a nechajte vychladnúť. Po vychladnutí máte zázrak na svete! Pravý originálny, organický a eco friendly balzam a peeling už čaká len na zabalenie a podarovanie :-) 

 

VOJ_6657 VOJ_6674 VOJ_6686

 

Tieto balzamy obsahujú prírodné produkty, ktoré svojimi vlastnosťami dopomôžu suchým a dehydratovaným perám. Levanduľový esenciálny olej pôsobí na pery protizápalovo a je skvelou voľbou pri starostlivosti o suchú a poškodenú pokožku. Aj argánový olej tu pri hydratácii zohráva dôležitú úlohu. Nielen, že zanechá vaše pery vláčne, ale postará sa aj o ich večne mladý vzhľad a revitalizáciu. Avokádový olej vašim perám prinavráti lesk a ich prirodzenú štruktúru či elasticitu.

VOJ_6704

 

Kompletný video návod na výrobu balzamu na pery nájdete tu.

Dúfam, že som vás inšpirovala k večernému majstrovaniu. Pokiaľ sa rozhodnete niečo vytvoriť - nielen z vyššie uvedeného tipu, označte nás na Instagrame alebo Facebooku a dostanete od nás kupón na 10% zľavu!

 

Článok pre vás pripravila,

Lenka

lenka_profilovka

Prečítajte si aj ďalšie články o vianočných tipoch :

#10 tipov na vianočný darček plný zdravia + bonus

#Zdravý vianočný dezert

#ECOtipy