6 tipov v boji proti chrípke

Nové chrípkové ochorenie má už naštudovaný asi každý občan okolitých štátov. To odkiaľ vírus pochádza, kde sa vyskytuje a koľko ľudí je v ktorej oblasti nakazených sa dočítate na každom spravodajskom portáli. Pre informácie odporúčame hlavne oficiálne zdroje, my sledujeme najmä svetovú zdravotnícku organizáciu (WHO - World Health Organization)

blue-4-compressor

zdroj: who.int

U nás v Herbatice nám skôr dáva význam informovať o veciach ktoré môžeme robiť aby sme seba a svojich blízkych udržali zdravých. Nie sme žiadni výskumníci ani lekári, len zdieľame postupy, ktoré sami dodržiavame. Možno Vás niektoré z nich inšpirujú :)

My v Herbatice si myslíme, že je dôležité zachovať pokojnú myseľ, vyhýbať sa veľkým zhromaždeniam alebo podujatiam, a ak má človek nejaké náznaky choroby alebo oslabenia, tak ako pri každej chrípke, mal by zostať doma v posteli a navariť si teplý čaj. Hlavné je však dodržiavať základné hygienické návyky a udržiavať svoju domácnosť čistú. 

  • Umývanie rúk ako najlepšia zbraň proti chrípke. 

Ako pri každej chrípke najdôležitejšie je zamerať sa na pravidelné umývanie rúk. Vždy keď ideme okolo umývadla spomeňme si na to. Hlavne keď sme vonku v kaviarni alebo reštauráciách, prichádzame z banky alebo obchodu. Na umývanie rúk postačí klasické mydlo, poprípade mydlo alebo gél s antibakteriálnymi látkami.  

  • Sprchovanie každodenné. 

Keď prídeme z práce alebo po celom dni v meste naše kroky by mali cieliť rovno do sprchy. Nezabudnite si umyť aj vlasy, poprípade si ich aspoň opláchnite čistou vodou. 

Cestovanie je každodenná súčasť našich životov. Práve pri cestovaní v hromadnej doprave alebo na letiskách sa združuje veľké množstvo ľudí. Ak môžete, skúste dopravu v MHD vystriedať za chôdzu alebo bicykel, ak nie, majte vždy po ruke antibakteriálny gél a vyhýbajte sa priamemu kontaktu s neznámymi osobami. 

  • Ak sa necítime fit zostávame doma. 

Čo je lepšie ako zostať doma v posteli a navariť si čaj, napríklad na podporu imunity. Nezabúdajme, že nejde len o šírenie nákazy, ale keď sa necítime dobre naša imunita je oslabená a takisto sa my sami môžeme rýchlejšie nakaziť. Takisto je samozrejmosťou udržiavať našu domácnosť čistú a veľa vetrať. 

  • Imunita. Najlepšia zbraň v každom období. Hlavne v tomto chrípkovom.

O svoju imunitu by sme sa mali starať stále, no práve teraz je dobré si ju ešte viac posilniť. Ako sme spomenuli vyššie posilniť sa dá napríklad čajom, poprípade výberom produktov, ktoré sme pre Vás pripravili.

  • Čistenie displejov

Neuvedomujeme si to ale, našich telefónov sa dotýkáme stále. Vyberieme peniaze z bankomatu a už nám zvoní mobil, sme v obchode a napadne nám odpísať na správu alebo si len tak “skrolujeme” sociálne siete. Nastavte si jeden čas za deň a spomente si na to. Ráno pred odchodom do práce alebo večer pri TV. To isté platí pri tabletoch alebo klávesnici počítača. 

Sú to jednoduché kroky, ktoré vieme zaradiť do každodenného života. Dúfame, že sme Vás aspoň v pár tipoch inšpirovali a prajeme úspešné prekonanie chrípkovej sezóny.  

Článok pre Vás pripravila Pavla. 

foto_Pavla1