Využitie arganového oleja

Arganový olej je už po stáročia tajomstvom krásy marockých žien. Bohaté zloženie účinných látok vrátane antioxidantov dokáže ošetriť kožu, do hĺbky ju hydratuje a zanecháva ju mladistvú a sviežu. Arganový olej sa stará aj o vlasy a vlasovú pokožku.

Tento olej jedinečným spôsobom nahrádza nedostatok esenciálnych mastných kyselín, ktorý spôsobuje starnutie kože a vznik vrások. Vitamínu E má arganový olej dokonca trikrát viac než olej olivový, preto je jeho uplatnenie v kozmetike nenahraditeľné. 

Preto som sa rozhodla, že vám dám zopár rád, typov a využití argánového oleja. Argánový olej má schopnosť, nahradiť veľa kozmetických prípravkov v jednom, preto aj naši zákazníci často popisujú jeho kladné účinky. Má schopnosť obnovovať obočie, mihalnice a rast vlasov, pomáha pri ekzémoch a ružienke, zápaloch a pri akné.

arganovy_olej

Tento argánnový olej si môžete zakúpiť tu.

Arganový olej a jeho účinky na pokožku

- bojuje proti starnutiu bunkových štruktúr (má proti starnúci efekt) a účinne regeneruje pokožku vďaka vysokému obsahu antioxidantov ako vitamín E a skvalén

- hĺbkovo pokožku hydratuje a vyživuje - pleť je zamatovo hladká ihneď po aplikácii a pri pravidelnom používaní dochádza k znižovaniu tvorby kožného mazu

- pomáha vyhladzovať vrásky vďaka podpore tvorby kolagénu a elastínu v pokožke

- má všestranné hojivé účinky - vhodné používať na zápaly kože, ružienku, ekzémy, akné, psoriázu, bodnutie hmyzom, slnkom namáhanú pokožku, a iné.

 

Arganový olej a jeho účinky na vlasy:

- účinne vracia prirodzenú vitalitu a lesk vlasov od korienkov až po končeky

- vyživuje a prekrvuje vlasové korienky a tak regeneruje a posilňuje štruktúru vlasov

- hĺbkovo vlasy hydratuje - vlasy budú potom hebké a silné bez lámavých a rozstrapkaných končekov

- veľmi dopomáha s liečbou problematickej vlasovej pokožky

 

Arganový olej napomáha aj:

- vyživovať, zaceľovať a zregenerovať nechty a ich okolie

- obnovovať, zahusťovať a predlžovať obočie a mihalnice (spolu s ricínovým olejom je ešte účinnejší)

 Slider_Arganoel

Tipy a triky argánového oleja

Omladzujúca pleťová maska – pridajte niekoľko kvapiek do svojej obľúbenej pleťovej masky.

Nočná vlasová kúra – vmasírujte si olej do celých vlasov a pokožky hlavy. Vlasy zabaľte a nechajte olej pôsobiť celú noc. Ráno si vlasy umyte. Budú žiarivé a jemné.

Zjemnenie stvrdnutej pokožky – vmasírujte olej do stvrdnutej pokožky chodidiel, lakťov. Postihnuté miesto zabaľte do uteráka a nechajte pôsobiť celú noc.

Olej do kúpeľa – Môžete ho pridať do vane s vodou namiesto oleja do kúpeľa. Je vhodné použiť aj v kombinácií s inými olejmi.

Lupiny a suchá pokožka hlavy – rozotrite olej na postihnuté miesta pokožky hlavy. Urobte tak večer pred spaním a vlasy si umyte až ráno. Ak máte mastnejšie vlasy zabaľte ich do uteráka.

Krém na tvár – naneste arganovový olej do pokožky tváre namiesto denného krému. Vhodné používať aj ako podklad pod make - up.

Hydratačný telový krém – arganový olej použite rovnako, ako telové mlieko. Aplikujte po sprche alebo kúpaní, vhodné použiť na vlhkú pokožku.

Nechty – ak sú Vaše nechty a koža okolo popraskané, aplikujte arganový olej pravidelne.

Na jemné a riedke vlasy – Ruky si navlhčite a nakvapkajte na ne olej. Rozotrite si ho po tele a zvyšky oleja votrite do vlasov smerom od končekov ku korienkom. 

Pod make up – vynikajúci podklad pod mejkap.

Popraskané pery – naneste arganový olej na pery a rozotrite. Arganový olej sa krásne vstrebe a pery nebudú praskať.

Na slabé, poškodené a lámavé nechty – pravidelne natieranie poškodených miest arganovým olejom, poprípade zmiešajte rovnaké množstvo arganového oleja a citrónovú šťavi. Nechty ponorte, poprípade zabaťe asi na10 minút.

Hydratácia tváre – vmasírujte niekoľko kvapiek arganového oleja do pokožky tváre a krku každé ráno a večer po umytí tváre.

Hydratačný olej – pridajte pár kvapiek oleja do svojho obľúbeného pleťového tonera. Môžete si vyrobiť aj svoj vlastný pleťový toner a to tak, že pár kvapiek arganového oleja zmiešate s ružovou vodou alebo vodou z pomarančového kvetu.

Masáže celého tela – arganový olej zlepšuje pevnosť pokožky, napomáha k uvoľneniu chrbtice. Arganový olej odporúčame zmiešať s rozmarínovým olejom.

Po opaľovaní – arganový olej je nenahraditeľný ako krém po opaľovaní. Namáhanú pokožku ukľadňuje, hydratuje, ale opálené telo bude po jeho použití vyzerať vynikajúco!

 

Ak vás zaujal tento BIO prírodný za studena lisovaný arganový olej neváhajte siahnuť aj po BIO prírodnom za studena lisovaným olejom z opuncie mexickej. 

 

Článok si pre vás pripravila 

foto Barbora Herbatica

Mgr. Barbora Olejníková

Člen tímu Herbatica, ktorý prináša prírodné produkty na trh od roku 2015.

Odborník na alternatívnu medicínu a prírodné produkty pre podporu zdravia.
Vo väčšine našich článkov vychádzame z odborných štúdií alebo vedeckých prác.

Kontakt: barbora@herbatica.sk

 
ikona herbatica FB
ikona herbatica IGikona herbatica YT


Nenašli ste, čo ste hľadali? Alebo si potrebujete doplniť ďalšie informácie?
Tých tu máme dosť - skúste do vyhľadávacieho okna zadať slovo ako napr
. „ migréna, hemeroidy, bradavica, ekzém, bolesti chrbtice alebo nakuknite do nášho BLOGU.

 

Páčil sa vám náš článok? Zdieľajte ho, urobíte nám radosť :)