Skoncujte s lupinami. Prezradíme vám 5 účinných tipov.

Máte problém s lupinami vo vlasoch?

Trápi vás svrbenie, začervenanie a vaše plecia „zdobia“ nevzhľadné biele šupinky? Nezúfajte, nie ste sami. Lupiny sú bežným dermatologickým problémom, ktorý postihuje až dve tretiny populácie. Našťastie existujú prirodzené spôsoby, ako sa ich zbaviť.

Prezradíme vám 5 účinných tipov, ako bojovať s lupinami vo vlasoch pomocou prírodných produktov, ktoré nájdete v našom e-shope Herbatica. Tieto produkty obsahujú látky účinkujúce proti kvasinkám a hubám, ktoré spôsobujú lupiny. Zároveň upokojujú zápal pokožky hlavy a dodávajú vlasom výživu, lesk a posilnenie.

 

Prírodná kozmetika pre šetrnú starostlivosť o vlasyZdroj foto: vlastný archív


1.

Používajte
šampóny proti lupinám s bylinkami, s dechtom alebo s lopúchom.
Decht a
lopúch sú prírodné zložky, ktoré majú antiseptické, protizápalové a antimykotické účinky. Pomáhajú regulovať tvorbu kožného mazu, zmierňujú svrbenie a podporujú hojenie pokožky.

2.
Dopĺňajte
vitamíny pre zdravé vlasy
Vitamíny sú nevyhnutné pre rast a kvalitu vlasov. Nedostatok niektorých vitamínov môže spôsobiť suchosť, lámavosť a tvorbu lupín. Preto je dôležité dopĺňať vitamíny a minerálne látky, najmä vitamín B, C, E, biotín, zinok, selén, železo.

3.
Aplikujte olejové séra na pokožku hlavy

Olejové séra sú skvelým spôsobom, ako hydratovať a vyživiť pokožku hlavy a vlasy. Oleje obsahujú esenciálne mastné kyseliny, antioxidanty a ďalšie látky, ktoré pomáhajú obnoviť kožnú bariéru, zmierniť podráždenie a zabrániť infekciám.

4.
Pravidelne si masírujte pokožku hlavy

Masáž pokožky hlavy je nielen príjemná relaxačná technika, ale aj účinný spôsob, ako zlepšiť prekrvenie pokožky hlavy, odstrániť odumreté bunky a nečistoty a stimulovať rast vlasov. Masírujte pokožku hlavy prstami alebo špeciálnymi hrebeňmi na vlasy aspoň raz týždenne.

5.
Zmeňte svoj životný štýl

Lupiny môžu byť aj dôsledkom nezdravého životného štýlu, ktorý oslabuje imunitu a zhoršuje stav pokožky. Preto dbajte na pestrú a vyváženú stravu, bohatú na ovocie, zeleninu, celozrnné obilniny, bielkoviny a zdravé tuky. Pite dostatok vody, vyhýbajte sa stresu, fajčeniu a alkoholu a pravidelne cvičte.

Ako sa správne starať o vlasy - tipy.Zdroj foto: vlastný archív



Veríme, že tieto tipy vám pomôžu zbaviť sa lupín vo vlasoch a vy sa vďaka nim budete cítiť lepšie a sebavedomejšie. Nečakajte a urobte malý krôčik ku zmene už dnes!

Majte pekný deň!

 

Článok si pre vás pripravila 

 

foto Gabi HerbaticaGabriela Volfová

Člen tímu Herbatica, ktorý prináša prírodné produkty na trh od roku 2015.
Milovníčka prírody a vedomého života, ktorá verí, že zázraky sa dejú...každý deň.
Vo väčšine našich článkov vychádzame z odborných štúdií alebo vedeckých prác.

Kontakt: gabriela@herbatica.sk

 

ikona herbatica FBikona herbatica IGikona herbatica YT


Nenašli ste, čo ste hľadali? Alebo si potrebujete doplniť ďalšie informácie?
Tých tu máme dosť - skúste do vyhľadávacieho okna zadať slovo ako napr
. „ migréna, hemeroidy, bradavica, ekzém, bolesti chrbtice alebo nakuknite do nášho BLOGU.

Páčil sa vám náš článok? Zdieľajte ho, urobíte nám radosť :)