Mumio – zázračný ,,liek”

MUMIO je mimoriadne posilňujúci a regeneračný potravinový doplnok, vhodný na obnovu a zachovanie zdravia.

V oriente sa používa už viac ako 3000 rokov. Získalo si povesť zázračného elixíru zdravia, takže bolo drahšie ako zlato. Slovo mumio je gréckeho pôvodu a znamená „zachovávajúci telo“.

Mumio je minerálneho pôvodu, vzniká stáročia zložitým geologickým procesom. Extrakt očisteného mumia obsahuje 25 – 40 organických a minerálnych látok, 28 prvkov, 10 kremičitanových skupín, 6 aminokyselín, balzamické látky a silice.
Je najdokonalejšie zloženým liekom.

- vhodný pre každého bez rozdielu veku

- môže sa užívať pri rôznych chorobách, súčasne s inými liekmi

- nie je návykový a nemá vedľajšie účinky

Účinky mumia:


Výrazne zlepšuje regeneračné procesy a vyživuje nervové tkanivá. Pri užívaní sa koncentruje v postihnutých tkanivách, kde lieči ich chorobné procesy bez toho, aby ovplyvnil činnosť zdravých orgánov. Napomáha celkovej obnove tkanív a zaisťuje hospodárnejšie využitie základných energetických zdrojov organizmu.

Použitie mumia:



- proti zápalom

- na zlepšenie regeneračných procesov

- na odstránenie poruchy priepustnosti ciev (vznik opuchov)

- na normalizáciu látkovej výmeny

- na úpravu krvného obrazu

Základné formy podávania mumia:

- extrakt mumia v tabletkách (Zlaté Mumio Altajské, Mumio s propolisom)

- vodný roztok pre užívanie ústami (rozpustíme potrebné množstvo mumia v pohári teplej vody)

- liehový roztok

- masť (Regenerujúci gél- Mumio Šiladžit, Biele Mumio- krém balzam na regeneráciu kĺbov)

- ďalšie roztoky (v praxi ľudového liečiteľstva sa rozpúšťa v mlieku, čaji, muštoch, atď.)

Spôsoby užívania mumia:

Vnútorne sa užíva vždy ráno nalačno asi ½ hodinu pred jedlom a večer 2 – 3 hodiny po jedle. Dlhodobé užívanie malých dávok je vždy účinnejšie ako krátkodobé užívanie vysokých dávok. Je vhodné dodržiavať prestávky medzi liečebnými cyklami, pretože mumio sa v organizme hromadí (účinkuje i po skončení dlhodobej aplikácie) a iba pozvoľna sa vylučuje tráviacimi orgánmi, dýchacími cestami, obličkami a kožou. Pri dodržaní stanovených prestávok, možno mumio užívať trvale.

Pri užívaní nie je prípustné, aby pacienti bez vedomia lekára vysadili predpísané lieky! Mumio sa voči liekom správa neutrálne alebo posilňuje ich účinok a odstraňuje ich toxické odpady.

Pôsobenie pri jednotlivých ochoreniach.

 

Srdcové choroby, srdcová astma, srdcové záchvaty, ischemické ochorenie srdca, infarkt myokardu.

Mumio urýchľuje regeneráciu srdcového tkaniva a pôsobí aj ako prevencia. Priľahlé srdcové bunky bývajú poškodzované zvýšenou záťažou a nedostatkom energie, ktorú môže dodať organizmu práve Mumio. Dlhodobé užívanie od začiatku normalizuje koronárny obeh a metabolizmus srdca, čo obnovuje srdečnú kontaktivitu a normalizuje tak počet tepov.

Užívanie: 30 dní po 0,1g 2–3x denne. Pri infarkte možno dočasne na 14 dní zvýšiť na 0,2 g 2x denne. Potom užívať bez prestávky 45 dní po 0,1g 3x denne a následne po prestávke 30 dní po 0,1 g 2-3x denne.

 

Cievne ochorenia, zápal žíl, trombóza, ateroskleróza dolných končatín: Pri akútnej trombóze Mumio zlepšuje celkový stav pacientov. Po 3-4 dňoch tlmí bolesť a zmenšuje opuchy a po 7-9 dňoch bolesť celkom odstraňuje a objem chorej nohy je rovnaký ako u zdravej. Mumio zároveň znižuje zrážanlivosť krvi a zlepšuje prietok tepnami postihnutými ateroskolerózou.

Užívanie: 10 dní po 0,2 g 1-2x denne

 

Nádory

Mumio preukázateľne posilňuje adaptabilitu a imunitu organizmu, brzdí rast nádorového tkaniva a významne zamedzuje metastázovaniu. Zároveň odstraňuje toxický vplyv chemoterapie na organizmus, ktorý je inak značný.

Užívanie: 30 dní vnútorne po 0,2 g 2x denne

 

Zápal hrubého čreva – hemoroidy

Mumio odstraňuje bolestivosť, kŕče, poruchy trávenia, normalizuje stolicu a zvyšuje chuť do jedla. Po liečbe mumiom sa znižuje výskyt patogénnych mikróbov v črevnej flóre, miznú vredové defekty a sliznica hrubého čreva sa zahojí.

Užívanie: 3x denne po 0,1 g 30 – 35 dní, pri hemoroidoch mazať priamo extraktom mumia. Pri zlatom stafylokokovi 20 dní po 0,3 g 1x denne.

 

Poruchy funkcie obličiek a močového mechúra

Mumio výrazne podporuje činnosť obličiek a má mierny močopudný účinok. Zároveň pôsobí protizápalovo.

Užívanie: 25 dní po 0,2 g 1x denne

 

Bolesti nervového pôvodu, pásový opar a pod.

Mumio zmierňuje bolesti a zároveň sa zlepšuje pohyblivosť pacienta. Po 3-6 aplikáciách bolesti miznú. Liečebné účinky mumia sú dlhodobé, pokiaľ sa pacient vyhýba prechladnutiu.

Vonkajšie použitie: pokožku navlhčíme teplou vodou a potom do bolestivého miesta vtierame tabletku mumia v chirurgickej rukavici 3-5 minút. Pokožka po aplikácii sčeraná ale neumývame ju. Cyklus opakujeme po troch dňoch prestávky.

Vnútorné použitie: 25 dní po 0,1 g 2x denne

 

Poranenia

Mumio podporuje rýchle vstrebávanie zničených tkanív, očistu rany, obnovu a regeneráciu mäkkých tkanív, rýchlu epitelizáciu rany a znižuje bolestivosť. Rana sa hojí 1,5 krát rýchlejšie (cca o 4 dni) ako pri klasickej liečbe.

Užívanie: Lokálne sa aplikujú obklady namočené do 5-10 % vodného roztoku (asi 2-4 ml) až do úplného zahojenia. Optimálny je 5 % roztok. Obklady treba meniť každý deň. Pri otvorených ranách je vhodnejší postrek 5% roztokom.

Príprava 5% vodného roztoku: bezprostredne pred použitím sa rozpustí 0,1 g mumia v 2 ml teplej, prevarenej vody, alebo 0,2 g v 4 ml prevarenej vody. Pokiaľ je voda nahradená liehom alebo vodkou, vznikne 5% liehový roztok.

 

Kožné ochorenia

Mumio priaznivo pôsobí na chronické a často recidivujúce dermatózy, zmierňuje svrbenie a stiahnutie pokožky mizne po 2 – 4 dňoch.

Užívanie: pri chronických ekzémoch 10 – 20 dní prikladať obväzy namočené do 1-2% vodného roztoku mumia, 2x denne na 20 – 30 minút. Súbežne užívať mumio 20 dní vnútorne, 2x denne po 0,1g. Treba 1 – 3 liečebné cykly s 10 dennou prestávkou medzi nimi.

 

Úrazy a choroby kostí

Mumio až trojnásobne urýchľuje zrastanie kostí pri liečbe zlomenín. Sústreďuje sa v mieste zlomeniny, pričom poškodené tkanivá ho intenzívne vstrebávajú. Mumio taktiež normalizuje krvý obraz, hladinu hemoglogínu, rýchlosť sedimentácie a stimuluje mobilizáciu vápnika. Čím skôr sa začne mumio po zlomenine užívať, tým rýchlejšie nastane proces hojenia.

Užívanie: 0,1 – 0,15g 2x denne po dobu 20 – 30 dní. Po 5 dňovej prestávke zopakovať. Ak je to možné, 1x denne vtierať do bolestivých miest 8% liehový roztok mumia – zabráni sa tým bolestiam.

Výrobky, ktoré obsahujú mumio nájdete u nás na e-shope :-)

 

Článok si pre vás pripravila 

foto Barbora Herbatica 100x133

Mgr. Barbora Olejníková

Člen tímu Herbatica, ktorý prináša prírodné produkty na trh od roku 2015.

Odborník na alternatívnu medicínu a prírodné produkty pre podporu zdravia.
Vo väčšine našich článkov vychádzame z odborných štúdií alebo vedeckých prác.

Kontakt: barbora@herbatica.sk

 
ikona herbatica FB
ikona herbatica IGikona herbatica YT


Nenašli ste, čo ste hľadali? Alebo si potrebujete doplniť ďalšie informácie?
Tých tu máme dosť - skúste do vyhľadávacieho okna zadať slovo ako napr
. „ migréna, hemeroidy, bradavica, ekzém, bolesti chrbtice alebo nakuknite do nášho BLOGU.

 

Páčil sa vám náš článok? Zdieľajte ho, urobíte nám radosť :)