Daruj svojim blízkym originálne handmade darčeky! - časť 2.

Radi by set svojim blízkym venovali niečo originálne? Myslíte si, že nie ste dostatočne kreatívny a zručný? Zahoďte obavy! My z Herbatica sme si pre vás pripravili 2 tipy a kompletné postupy na výrobu vianočných darčekov. dnes sme si pre vás pripravili sviečku v kokosovej miske.

Výroba handmade darčeka je dnes veľmi obľúbenou činnosťou, ktorá nielen poteší obdarovaného, ale bude istým potešením a zábavou aj pre vás. Verte, že výrobu týchto DIY darčekov si zamilujete a možno už po klasických darčekoch ani nesiahnete.

VOJ_7332

Sviečka v kokosovej miske

Sviečka je pomerne častým darčekom, či už vianočným alebo iným. Spravme z tejto zvyčajnosti niečo neobvyklé a originálne. Vyrobte sviečku do kokosovej misky! Táto sviečka bude vynikať nielen dizajnom, ale taktiež kokosovú misku môžete po použití sviečky využiť na iné potreby - kokosovú misku môžete používať v kuchyni, alebo len ako bytový doplnok, misku pre maznáčikov či ako kvetináč. Tento darček je výbornou voľbou pre všetkých Zero Waste fanúšikov! Výroba sviečky je veľmi jednoduchá a môžete sa s ňou vyhrať. Môžete si zvoliť výrobu vonnej sviečky a vybrať esenciálny olej podľa vášho vkusu alebo potreby.

Čo budete potrebovať?

- rôzne sviečky (stačia aj klasické čajové, staré už použité)

- knôt 

- esenciálny olej 

- kokosovú misku

Postup

Najprv si pripravíme kokosovú misku a knôt. Na knôt použijeme povraz, ktorý prilepíme na spodok misky a druhý koniec povrazu obtočíme okolo ceruzky. Ceruzku vodorovne položíme na misku, čo nám zabezpečí, že knôt bude dlhý - tak akurát a hlavne, že bude rovný. Sviečky si pokrájame na menšie kúsky, aby sa rýchlejšie rozpustili. Nakrájané sviečky rozpúšťame vo vodnom kúpeli, po ich rozpustení pridáme esenciálny olej podľa vlastného výberu. Avšak skvelou voľbou je škoricový esenciálny olej, ktorého vôňa pripomína vianočnú atmosféru a v aromaterapii upokojuje, zmenšuje strach a úzkostné stavy. Ďalším esenciálnym olejom, ktorý pripomína Vianoce je pomarančový esenciálny olej, ktorý zlepšuje náladu, odstraňuje depresiu a je afrodiziakum.

VOJ_7346 VOJ_7355 VOJ_7372

Po rozpustení nalejeme túto zmes do pripravenej kokosovej misky a necháme stuhnúť. Po stuhnutí stiahneme knôt dole z ceruzky a odstrihneme tak, aby nebol príliš dlhý.

VOJ_7385 VOJ_7401 VOJ_7403

Dúfame, že sme vás inšpirovali k večernému majstrovaniu. Pokiaľ sa rozhodnete niečo vytvoriť - nielen z vyššie uvedených tipov, označte nás na Instagrame alebo Facebooku a dostanete od nás kupón na 10% zľavu!

 

Článok pre vás pripravila,

Lenka

lenka_profilovka

Prečítajte si aj ďalšie články o vianočných tipoch :

#10 tipov na vianočný darček plný zdravia + bonus

#Daruj svojim blízkym originálne handmade darčeky! - časť 1.

#Zdravý vianočný dezert