Prečo skúsiť opunciový olej? Máme pre Vás 6 argumentov

Čo je opuncia - pôvod a jej využitie?

Opuncia je rastlina, ktorá vydrží tie najmenej prívetivé podmienky na Zemi. Veľké horúčavy, žiadna voda počas niekoľkých mesiacov. Napriek tomu je nezdolateľná a krásna. Je tu s nami a asi tu bola aj pred nami :)

Opuncia je v podstate kaktus, v angličtine sa používa výraz prickly pear oil prípadne ešte aj barbarská figa. Rastie v teplých krajinách ako napríklad Maroko, Mexiko, ale aj Grécko. Osobne som túto rastlinu videl v Grécku a hneď ma zaujala svojou krásou, ale aj majestátnosťou. Až tak, že som si musel urobiť fotku :)

opunciovy olej herbatica v skle

Rozhodli sme sa do našej ponuky zaradiť vzácny pleťový olej zo semien opuncie a tak tu mám priestor kde vám môžem odprezentovať niečo viac o tom skvoste. Keď je argánový olej marockým zlatom, tak opunciový olej musí byť marockým pokladom. Ako môžete vidieť na obrázku nižšie, tento plod sa spracováva na olej v niekoľkých krokoch:

1. samotný plod opuncie sa musí spracovať tak, že zostanú len semená, ktoré sa v plode nachádzajú

2. semená sa zomelú a nastáva extrakcia oleja

3.pripravený je hotový čistý 100% BIO za studena lisovaný opunciový olej

opunciovy olej herbatica vyroba

 

Poďme sa ale pozrieť na 6 zásadných argumentov, pre ktoré tento olej musíte skúsiť: 

1. Poznajú ho všetci špecialisti a odborníci na kozmetiku

A zamilovali si ho, nakoľko je bohatý na antioxidanty, ktoré pomáhajú udržiavať pokožku a celkové zdravie. Obsahuje tiež obrovské množstvo vitamínu E a omega zložky. Kombinácia týchto prvkov vytvára elixír mladosti, ktorý spôsobí, že bunky budú žiť dlhšie a zdravo sa regenerujú.

2. Prirodzene sa v prírode nachádza v malých množstvách, takže je skutočne vzácny

Keďže ide o vzácnu vstupnú surovinu do kozmetiky, predajcovia, zberači a pestovatelia opuncie nie sú bežní. V každej krajine je buď ťažké ich nájsť alebo vôbec neexistujú. Nám sa to ale podarilo a náš partner z Maroka je najväčším producentom tohto oleja a disponuje všetkými potrebnými certifikátmi kvality. Často sa stáva, že plody mu nosia zberači, ktorí ich nájdu a pozbierajú v divokej prírode, teda sú to prebytky prírody. Tomuto druhu produkcie sa hovorí: Wild & Raw

3. Pomáha predchádzať tvorbe vrások

Vďaka antioxidantom, ktoré obsahuje predchádza tvorbe voľných radikálov a tým znižuje riziko tvorby predčasných vrások a stareckých škvŕn na pleti a pokožke. Takisto je úžasný ako prostriedok, ktorý pomáha eliminovať tmavé kruhy pod očami a opuchy očí. Stačí naniesť na očné okolie každý večer. 

4. Vhodný pri kožných chorobách a akné

Opunciový olej ako jeden z mála olejov neuzatvára póry pleti a tým je vhodný aj pre aknóznu pleť. Vyskúšať ho môžete v prípade, aj keď máte ružienku (rosaceu).

5. Nahradí viacero kozmetických produktov

Konečne už môžete odložiť očný krém, klasický denný krém, nočný krém, krém proti vráskam, či masážny olej. Cítite tú jednoduchosť, ktorá Vám tým do života vstúpi? :)

6. Vlasové sérum

Spektrum použitia tohto oleja je naozaj široké a patrí sem aj vlasová starostlivosť. Po ošetrení vlasov týmto olejom vlasy nebudú ťažké a mastné, ale krásne a lesklé. 

Bonusový argument: 

Je to úžasný masážny prostriedok. Zmiešajte ho s vaším obľúbeným masážnym olejom a vaša pokožka bude po masáži s opunciovým olejom hebká, pružná a vláčna.

 

 

Článok si pre vás pripravil

Juraj foto medailonik 100x133Juraj Gajdoš, zakladateľ Herbatica

Zakladajúci člen tímu Herbatica.
Od roku 2014 sa venuje prírodnej medicíne, alternatívnym prístupom ku zdraviu, prienikom zdravia a prírody.
Denne testuje na vlastnom tele nové produkty z oblasti liečivých rastlín, húb a produkty, ktoré podporujú prirodzené procesy tela. 

 Kontakt: juraj@herbatica.sk

 

ikona herbatica FBikona herbatica IGikona herbatica YT


Nenašli ste, čo ste hľadali? Alebo si potrebujete doplniť ďalšie informácie?
Tých tu máme dosť - skúste do vyhľadávacieho okna zadať slovo ako napr
. „ migréna, hemeroidy, bradavica, ekzém, bolesti chrbtice alebo nakuknite do nášho BLOGU.

 

Páčil sa vám náš článok? Zdieľajte ho, urobíte nám radosť :)