Domáce pleťové masky - žiadna chémia!

Pokiaľ radi doprajete svojej pleti relax a rozmaznávanie, určite vždy radi stavíte na zázraky prírody. Prinášame vám niekoľko receptov na domáce pleťové masky a s určitosťou môžeme povedať, že minimálne jedna z nich bude určite pre vašu pleť ako stvorená! V minulosti naše staré mamy tvrdili, že čokoľvek čo je jedlé si môžeme dať na našu tvár. Prírodné produkty a mnohé potraviny nám ponúkajú kvantum možností k hydratácii a regenerácii našej pleti. V tomto článku vám prinášame niekoľko veľmi jednoduchých receptov na výrobu pleťových masiek.

VOJ_7524_1

 Maska na suchú pleť

Trápi vás napnutá, vysušená pokožka a máte dlhodobé ťažkosti, ba až atopickú pleť? Suchá pleť má sklon k tvorbe vrások, čo je strašiakom každého z nás. Dôkladnou hydratáciou z vnútra az vonka môžete týmto ťažkostiam predísť alebo ich výrazne zmierniť. Skvelou maskou na suchý typ pleti je maska z bieleho jogurtu, avokáda a argánového oleja. Avokádo je známe vysokým obsahom vitamínu E a kyseliny olejovej, ktorá je zodpovedná za hydratáciu pokožky a udržiava ju krásne jemnú. Pridaním jogurtu dosiahnete ešte lepší výsledok zvláčenia pokožky a jej revitalizácie. Argánový olej sa postará o dokonalú pleťovú starostlivosť a vyhladenie vrások.

Čo budete potrebovať a ako postupovať ?

1/2 avokáda

2 polievkové lyžice bieleho jogurtu

1 čajová lyžička argánového oleja

Avokádo si prekrojíte na polovicu a v miske rozpučíte vydličkou. Následne pridáte biely jogurt a argánový olej a dôkladne premiešate. Maska je teraz pripravená na použitie. Pri natieraní masky na tvár dbajte na to, aby bola rozotretá rovnomerne a aby ste ju mali nanesenú na celej tvári. Masku necháme pôsobiť 15 minút a potom opláchneme vlažnou vodou. Zmeny na pokožke budete cítiť okamžite!

VOJ_7410_1 VOJ_7415

VOJ_7417 VOJ_7421

Maska na problematickú aknóznu pleť

Akné, mastná pleť a mnohé problémy vychádzajúce z tohto typu pleti netrápia len teenagerov. S akné sa môžeme stretávať v stresových situáciách, pri nesprávnom stravovaní, ale môže byť podmienené aj geneticky. Prinášame vám preto skvelého bojovníka - masku proti akné, ktorú si doma vyrobíte len za pár centov. Zložky použité v maske ako droždie a citrón pomáhajú pri čistení a uzavretí pórov, čo vašej pleti dodá nielen hĺbkovú očistu, ale aj pocit zjednotenia pleti. Konopný olej zmierňuje zápal pri akné, výrazne lieči pokožku a pomáha pri zužovaní a čistení pórov. S kombináciou týchto troch zložiek už akné pri vás nebude mať nikdy šancu. Skvelým riešením na uzavretie pórov je aj Kambrický modrý íl na tvár a telo, ktorý tvár čistí, tonizuje a zlepšuje jej kontúry.

 Čo budete potrebovať a ako postupovať?

1/2 droždia

2 čajové lyžicky citrónovej šťavy

1 čajová lyžička konopného oleja

Droždie si roztrúsite na menšie kúsky a dáte do misky. Potom pridáte citrónovú šťavu, konopný olej a dobre premiešate. Pokiaľ máte zmes poriadne premiešanú, umyte si tvár teplou vodou  - to vám pomôže otvoriť póry a zvýši účinnosť tejto pleťovej masky. Na tvár si teraz rovnomerne naneste masku a nechajte pôsobiť 15 minút. Masku zmyte studenou vodou, čo spôsobí uzavretie pórov a neumožní nečistotám usadiť sa do nich. Už po prvom použití tejto masky je možné cítiť jemnejšiu pokožku, čo nám zas len potvrdzuje, že babské recepty sú vždy to najlepšie riešenie!

VOJ_7493 VOJ_7499

VOJ_7506 VOJ_7519

 

Maska pre všetky typy pleti

Nie ste si istý vaším typom pleti? Stavte na neutrál a vyrobte si masku, ktorá je vhodná na každú pleť! V tejto maske použijete med, ktorý na vašu pleť pôsobí antibakteriálne a taktiež aj kávu, ktorá na vašu pleť pôsobí ako peeling a zbavuje vás staršej odumretej vrstvy pokožky. Nemožno zabudnúť na citrón, ktorý vaše póry uzavrie a avokádový olej, ktorý vašej pokožke navráti mladistvý vzhľad a obnoví jej lesk a elasticitu! Pokiaľ by ste mali záujem dodať relax a regeneráciu aj svojmu telu, môžete použiť skvelú alternatívu - biely kozmetický íl, ktorý nájdete u nás v podobe masky na tvár i telo. Táto maska bojuje proti vráskam, napomáha regenerácii buniek a obnovuje elasticitu pokožky.

Čo budete potrebovať a ako postupovať?

3 polievkové lyžice medu

2 polievkové lyžice citrónovej sťavy

1 čajová lyžička avokádového oleja

1 čajová lyžička mletej kávy

Do misky si vložíme med, citrónovú šťavu, avokádový olej, mletú kávu a všetko poriadne premiešame. Miešajte dôkladne, dokým sa vám zmes nezdá byť zjednotená a následne naneste na umytú tvár. Masku si na tvári nechajte približne 10 až 15 minút a opláchnite vlažnou vodou. Po dôkladnom opláchnutí masky, si tvár umyte ešte studenou vodou, aby sa vaše póry čo najlepšie uzavreli.

VOJ_7435 VOJ_7461

VOJ_7468 VOJ_7476

 

Robíte si aj vy domáce masky na tvár? Ak nie, tak dúfame, že odteraz začnete. Nielen že viete, čo si na svoju tvár dávate, ale najmä ušetríte niekoľko eur!

 

Článok pre vás pripravila,

Lenka

lenka_profilovka

Prečítajte si aj ďalšie články o vianočných tipoch :

#10 tipov na vianočný darček plný zdravia + bonus

#Daruj svojim blízkym originálne handmade darčeky! - časť 1.

#Zdravý vianočný dezert