Nie je manuka ako manuka, poznáte ten pravý?

Na našom trhu sa v poslednej dobe objavili špekulanti, ktorí ponúkajú manuka medy, ktoré nie sú pravé.
Ryžovanie na vysokej cene produktu je pre nich tak zaujímavé, že sú schopní klamať a nechať bokom poctivosť a slušnosť. Ako si máte byť istý, že med, ktorí kupujete je ten pravý?

Spoločnosť Manuka Health New Zealand bola založená v roku 2006.
Inšpiráciou na jej založenie bol objav dovtedy neznámej, pravému Manuka medu vlastnej zlúčeniny metylglyoxal a fakt, že novozélandské včelie produkty majú jedinečné účinky na ľudský organizmus. Manuka Health svojou existenciou prispela vo veľkej miere na vytvorení štandardov ochraňujúcich Manuka med, ktorý vykazuje špeciálnu antibakteriálnu aktivitu. Túto spoločnosť dnes tvorí tím špecialistov (asi 1,5 miliardy včiel a 140 ľudí), ktorí starostlivo vytvárajú medy Manuka.

 do kategorie Tekuté zlato z Nového Zélandu 

Prečo by ste sa mali rozhodnúť práve pre Manuka med zo spoločnosti Manuka Health?

  • Lebo v prvom rade chcete mať doma pravý Manuka med, ktorého vlastnosti ho preslávili po celom svete.
  • Táto spoločnosť je jedným z najväčších vývozcov Manuka medov a ako jediná sa špecializuje výhradne na využitie prírodnej sily včelích produktov.
  • Ako prvá zaviedla obchodné označenie kvality medov Manuka – metódu MGO™, ktorá je založená na meraní obsahu methylglyoxalu v mede.
  • Šarže Manuka medu testuje v priestoroch vlastnej továrne v Te Awamutu na Novom Zélande. To preto, aby zabezpečila vysokú kvalitu a čistotu svojich produktov.
  • Nastavila systém, ktorý sleduje pohyb medu od včelára cez regál a jeho cestu do akéhokoľvek kúta sveta.
  • Všetky zložky, ktoré sú v jednotlivých produktoch, musia spĺňať prísne normy kvality a bezpečnosti. Jej produkty sú označené týmito certifikátmi kvality:

brc-borderiso-borderianz-borderrmp-bordercqc-border

  • A získala tiež certifikáty kvality na zložky svojich produktov:

kosher-check-borderkiwi-kosher-borderhalal-logo-border

  • Je členom asociácie UMFHA združujúcej certifikovaných producentov Manuka medu pod licenčným číslom 1074.
  • Má dlhodobo udržateľný zdroj medu z úľov v odľahlých a nedotknutých oblastiach Nového Zélandu.
  • Riadi a stará sa o jednotlivé kroky procesu - od úľa cez výrobu až po balenie. Práve preto môže svojim zákazníkom garantovať autentické produkty od včiel. A to testované a so zaručenou čistotou a kvalitou.

  Manuka Health má vo vlastníctve na Novom Zélande približne 10 tisíc úľov, zvyšok má dlhodobé zmluvy s externými včelármi (ďalších 10 tisíc úľov):

 

             image002   image001

 

Bonusový TIP:

Čím vyšší je obsah MGO™, tým je Manuka med vzácnejší. Niektorí výrobcovia jeho obsah vôbec neuvádzajú, alebo v Manuka mede umelo zvyšujú zahrievaním, čo je však pre spoločnosť Manuka Health neprípustná praktika. Na potvrdenie, že med nebol zahriaty, sa používa test na obsah látky HMF, ktorý zároveň vypovedá o veku medu a test aktivity enzýmu diastázy, ktoré absolvuje každá šarža medu spracovaného v Manuka Health.