Chudnite bez stresu

Radi by ste zhodili do plaviek? Chcete byť fit a mať krásnu líniu?

Prinášame vám zopár rád a tipov, ako proces chudnutia zjednodušiť a ako dosiahnuť dlhodobé výsledky bez “jojo” efektu. 

Je nám všetkým viac než jasné, že chudnutie je ovplyvnené stravou a pohybom. Jesť 5 krát denne, každé tri hodiny alebo nastoliť detoxikačnú kúru? Cvičiť 3 krát do týždňa, vynechať kardio alebo nevynechať kardio? Máte v tom aj vy chaos a vyskúšali ste už všetko možné, no bez výsledku? To vám verím. Pokiaľ chcete dosiahnuť dlhodobé účinky a chudnúť bez stresu, je dôležité vybrať sa takou cestou, ktorá nebude pre vás drastická, ale prirodzená. Takou cestou, ktorá nebude otázkou obmedzovania sa v určitom časovom úseku, ale naopak bude zmenou, ktorá u vás pobudne dlhšiu dobu. Preto, pokiaľ sa niečoho neviete vzdať, kľudne si to v jedálničku ponechajte v menších množstvách. Najdôležitejším bodom zlomu pri chudnutí je demotivácia a strata vôle. S týmto sa často stretneme vtedy, keď to s diétou alebo cvičením preženieme a nevidíme výsledky. Ak sa chceme demotivácii vyhnúť, mali by sme počúvať naše telo a dopriať mu, po čom túži. Či je to už prechádzka, beh, relax na gauči alebo šalát či cukrovinka. Najdôležitejším je, nájsť tú správnu rovnováhu. Napriek tomu, že takýto proces chudnutia nepríde za týždeň a ani za dva, môžeme ho značne urýchliť jednotlivými 100% prírodnými doplnkami stravy.

chudnutie a centimetre

Spirulina

 

Spirulina je sladkovodná riasa, ktorá rastie v južnej Amerike, Ázii a Afrike. Spirulina môže pomôcť nielen pri chudnutí, ale aj zvýšiť imunitu a naštartovať vašu energiu. Má vysoký obsah živín a keď človek pocíti hlad po konzumácii spiruliny sa nielen že bude cítiť sýty, ale zníži sa aj jeho chuť do jedla. Kedže má spirulina nízky obsah kalórií zaistí vám značnú časť vašich výživových potrieb, bez kalorických následkov. Spirulina znižuje hladinu cukru v krvi, čo je dôležitým pri chudnutí. Pretože pokiaľ máte vysokú hladinu cukru v krvi, pankreas vylúči inzulín, ktorý absorbuje tieto cukry a prebytočný tuk sa začne ukladať vo vašom tele. Vyrovnanie hladiny cukru v krvi je nevyhnutné pre zdravé chudnutie. Spirulina je bohatým zdrojom omega-3 mastných kyselín a GLA. GLA pomáha regulovať hladinu cukru v krvi a regulovať hladinu inzulínu, čo zase minimalizuje záchvaty uhľohydrátov a pomôže vám schudnúť. Spirulina  je skvelým doplnkom aj pri cvičení, pretože zvyšuje energiu. Obsahuje vitamíny b1, b2, b3 a b5, ktoré sú nevyhnutné pre premenu potravy na energiu. 

spirulina tablety a prasok 

 

Moringa

 

Moringa je zázračná rastlina s mnohými účinkami na ľudské telo. Napriek tomu, že nebolo vykonaných dostatočné množstvo štúdií o moringe v oblasti chudnutia, vedci prišli na mnohé zaujímavosti. Listy moringy sú bohaté na prospešné minerály a vitamíny. 100 g prášku moringy obsahuje 34 g vlákniny. Vláknina, najmä rozpustná vláknina, sa odporúča ľuďom, ktorí chcú schudnúť, pretože potláča chuť do jedla a zabraňuje jesť viac, ako  je potrebné. Niekoľko štúdií však ukázalo, že prášok moringy môže zabrániť hromadeniu tukov v tele a urýchľuje ich odbúravanie. Listy moringy majú tiež protizápalové účinky, čo je prospešné pre vaše zdravie, a taktiež aj pre chudnutie. Moringa sa dá zakúpiť vo forme tabliet, prášku alebo čaju. Keďže má táto rastlina mnoho iných účinkov na ľudské telo, treba si zakúpiť moringu v čistej forme alebo hľadať kombinácie určené na zdravé chudnutie. Napríklad Shape me od značky Moringly pomáha pri zdravom chudnutí, znižuje apetít a zrýchľuje metabolizmus. Na zlepšenie športových výkonov a vitality je tu pre vás Be twiggy od značky Moringly, ktorý vás bude udržiavať fit.

 

Chlorella

 

Chlorella je sladkovodná riasa bohatá na proteíny, železo vitamín B12, vápnik, antioxidanty a minerály. Pomáha telu spracovávať ťažké kovy a detoxikovať. Jednou z najznámejších výhod chlorelly je, že je to skvelá ingrediencia, ktorá pomáha telu zbaviť sa všetkého nežiaduceho pochádzajúceho zo spracovaných potravín. Je to veľmi užitočné pri odstraňovaní ťažkých kovov z tela a pomáha pri detoxikácii tela od škodlivých toxínov nachádzajúcich sa v potravinách a prostredí, ktoré môžu narušiť našu hormonálnu rovnováhu. Chlorella znižuje cholesterol, pomáha pri chudnutí, pretože odbúrava tuky z tela a upravuje hladiny cukru.


SK

 

Ako pomoc pri udržaní krásnej línie a chudnutí slúžia aj iné rastliny a prírodné látky, než tie vyššie spomenuté. Vhodnými pomocníkmi sú aj čaje na chudnutie s obsahom bylín podporujúcich odbúravanie tukov, rôzne tablety s obsahom prírodných látok a rôzne prášky s obsahom prírodných látok - napr. prášok Green Super Green Mix  od Goodie, ktorý obsahuje spirulinu, chlorelu a iné "superpotraviny". 

 

Článok pre vás pripravila,

Barbora

barborafotka