Za studena lisované oleje #4 Olej z vlašských orechov

Tento nutrične veľmi hodnotný olej sa svojím zložením odlišuje od orechových olejov najmä vysokým obsahom bielkovín, sacharidov, vitamínov skupiny B, D, E, K, C a cholínu, minerálnych látok (draslík, horčík, železo, mangán, jód a pod.) ako aj zlúčením nenasýtených mastných kyselín obzvlášť kyseliny linoleovej.

Vzácnosť tohto oleja spočíva nielen vo vysokom obsahu vitamínov skupiny E, ale aj v tom, že predstavuje významný zdroj železa a mangánu, ktoré majú v ľudskom organizme stimulačnú úlohu v procese krvotvorby.

Všetky tieto unikátne vlastnosti robia z tohto oleja jedinečný liečivý produkt, ktorý môžete využiť naozaj pri veľmi širokom spektre zdravotných problémov, ako aj na celkové upevnenie vášho zdravia.

Siahnuť by po ňom mali hlavne pacienti v období rekonvalescencie, po operáciách a ľudia v pokročilejšom veku trpiaci na ochorenia srdcovo-cievneho systému alebo cukrovku.

Oleju z plodov vlašského orecha by sa nemali vyhýbať ani dojčiace matky, športovci a ľudia vystavení zvýšenej fyzickej záťaži.

Liečivé účinky uvedeného oleja taktiež oceníte pri chronickom zápale pečene, nadmernej funkcii štítne žľazy, pri zvýšenej kyslosti žalúdočných štiav alebo ako prostriedok na podporu chudnutia.

Možno neviete, že tento olej pôsobí ako účinný prostriedok v boji proti hlístam, pôsobí taktiež ako preháňadloa celkovo znižuje hladinu cholesterolu v krvi.

Už v dávnej minulosti sa používal aj na liečbu tuberkulózy, pričom celkovo pôsobí na podporu imunity, spomaľuje proces starnutia a ochraňuje organizmus od pôsobenia a vzniku karcinogénnych látok.

Ak trpíte bolesťami svalov a kĺbov alebo kožnými ochoreniami, odporúčame vám potierať si týmto olejom postihnuté miesta najlepšie pred spaním.

Silné protizápalové účinky predurčujú tento olej na liečbu rôznych poranení kože a slizníc (nehojace sa rany, vredy a pod.), ako aj na zmiernenie zápalových a iných kožných ochorení, ako napr. psoriáza, ekzém a kŕčové žily.

Olej nájde aj uplatnenia v kozmetike, keďže zmäkčuje a zvláčňuje suchú pokožku.

Z týchto dôvodov vám ho odporúčame používať večer namiesto krému proti vráskam a určite budete milo prekvapení jeho efektom.

Olej z plodov vlašského orecha sa taktiež odporúča užívať aj mužom na podporu a obnovu ich potencie.

SK

 

Článok si pre vás pripravil,

Juraj

DSC_0028-600